Kangavärviga tehtud mummud muudavad määrdunud pluusi jälle kantavaks!Foto: Laura Karro
Tee ise
13. veebruar 2021, 11:05

4 geniaalset ideed, kuidas suurema vaevata lasteriideid parandada (1)

Kas lapsed on riietest välja kasvanud või puu otsas ronides siit-sealt katki teinud? Ega armsaid esemeid saa seepärast kohe ära visata. Enne proovi neid ikka väheke kaunistada!

Katkised põlved 

Lihtsama vastupanu teed minnes saad põlvele lihtsalt liimida mõne poes müüdava paranduslapi. Võid leida ka kilejat sädelevat materjali, millest saad ise sobiva kujuga tüki lõigata ja kangale triikida. See on väga pikalt vastu pidanud!

Kui poekaup pole sinu rida, saad paranduslapid teha ka ise. Lõika sobivad kujundud välja ja kinnita sämppistetega põlvedele.

Hõredad püksipõlved saab kerge vaevaga korda teha! Foto: Laura Karro
Vahvad kaunistused katkistel püksipõlvedel. Foto: Laura Karro

Plekiline pluus 

Olgu tegu mustika-, peedi- või banaaniplekkidega, kui muu ei aita, siis alati vali kangavärv!

Kasuta riietele templite tegemiseks kartulitemplit või veinikorki. Kasta templi ots värviseks tehtud käsnale ja edasi riidele. Või kata pluus hoopis pintslitõmmetega.

Täppide asemel võid pluusile teha ka vahva tegelase. Selleks õmble sellele mitte hargnev kangatükk, õmble peale nägu ja kinnita heegelnõelaga narmad.

Plekilise pluusi võid katta hoopis värviliste pintslitõmmetega. Foto: Laura Karro
Kangavärviga tehtud mummud muudavad määrdunud pluusi jälle kantavaks! Foto: Laura Karro
Täppide asemel näeb tõeliselt kihvt välja ka pluusile meisterdatud tegelane. Foto: Laura Karro

Väikseks jäänud bodi

Kui trukid enam kinni ei lähe, saab bodist veel paar kuud kasutatava kleidikese. Lõika bodil maha alumine osa. Lõika sarnasest või just erinevast kangast 10-15 cm laiune riba, äärista üks serv, krousi kokku ja õmble bodi alläärele.

Konkreetse bodi juures murdsin laiema kanga pikuti pooleks, õmblesin toruks, krookisin ja õmblesin bodi alläärele. Parim valik on loomulikult tüll!

Kui trukid enam kinni ei lähe, saab beebibodist veel paar kuud kasutatava kleidikese. Foto: Laura Karro

Lühikesed käised

Kui lemmiksärgi käised kole lühikeseks jäävad, aga pluusiosa on veel piisavalt pikk, tee käised veel lühemaks kummi abil. Kinnita pingule tõmmatud kumm käisele ja õmble läbi. Käised tõmbuvad lühemaks ja vahva väljanägemine on ka garanteeritud. Võid pluusi varrukad lõigata ka pikuti kaheks ja lahtised otsad omavahel kokku sõlmida lipsudeks.

Kui lemmiksärgi käised kole lühikeseks jäävad, aga pluusiosa on veel piisavalt pikk, tee käised veel lühemaks kummi abil. Foto: Laura Karro