Foto: Valmar Voolaid
Uudised
26. august 2019, 11:56

GALERII I Saaremaal avati uus ja uhke Thule Koda

Tule ja imetle tuulte eest varjatud Thule Koda Kuressaares. Tegu on uue ja mitmekülgse vabaajakeskusega, mis sisaldab endas alternatiivajaloomuuseumi ning kahe saaliga kino, mille kavas on lai valik filme Hollywoodi märulitest kuni Euroopa väärtfilmideni. 

Thule Koja alternatiivajaloomuuseumi ekspositsioonid tutvustavad Saaremaa maailmaloolist rolli Ultima Thulena. Vana-Kreeka maadeavastaja Pythease müütilisele reisile saab kaasa elada erinevate ekspositsioonide ja mängude kaudu. Väljapanekud on humoorikas ja pisut eneseiroonilises võtmes ning nende moto on: „Ära usu kõike, mida sulle näidatakse!”

Hoone paelub oma pika ja mitmekülgse ajalooga. See historitsistlik ehitis on oma arhitektuuri ja eripärase materjalikäsitluse poolest ainulaadseks ning omanäoliseks ehteks Kuressaare tänavapildile. Maja ehitas ärihooneks kaupmees ja üks esimesi eestlasest reedereid Jakob Aavik.

Hoone kaasaegsema poole on loonud arhitekt Hannes Koppel ja avara ning mõnusa sisekujunduse on teinud sisearhitekt Kai Laanmets.


Vaata rohkem: www.thulekoda.ee