Päevalill sümboliseerib truudust, sõprust, tugevust ja imetlust.Foto: Zszen John/Pexels
Nipid
4. oktoober 2020, 14:19

Täna on õpetajate päev: vali koolmeistrile tähendusega õied! (3)

Õpetajate päev on tähtpäev, mis on ellu kutsutud õpetajaameti väärtustamiseks. Kui ka sina tahad oma õpetajat meeles pidada, unusta seekord suur lillekimp, mida õpetajal on keeruline koju viia. Selle asemel kingi hoopis üks tõeliselt kaunis lilleoks, millest mõni kasvab ka usinama lillekasvataja koduõuel.

Päevalill
See tugev ja päikeseline lill sümboliseerib truudust, sõprust, tugevust ja imetlust. Kui päevalill juhtub kasvama oma aias, siis on selle kinkimine ka rahakotisõbralik.

Päevalill sümboliseerib truudust, sõprust, tugevust ja imetlust. Foto: Zszen John/Pexels

Krüsanteem
Üks krüsanteemioks või suur õis on lausa lillekimbu eest. See erinevas värvivalikus ja kujuga lill tähistab heasoovlikkust, sõbralikkust ja pikka elu.

Üks krüsanteemioks või suur õis on lausa lillekimbu eest. Foto: Yoksel Zok/Unsplash

Hortensia
Lisaks lillepoes müüdavatele suureõielistele hortensiatele kasvab ka aias valget, sinist või roosat värvi sorte. Kinkides õpetajale hortensiaoksa, soovid talle küllust ja edu. 

Kinkides õpetajale hortensiaoksa soovid talle küllust ja edu. Foto: Pete Lambert/Unsplash

Gladiool
Justkui mõõgad kasvavad need värvikirevad lilled sügiseses peenras. Gladiool kannab endas tähendusi nagu siirus, ausus ja ustavus. 

Gladiool kannab endas tähendusi nagu siirus, ausus ja ustavus. Foto: Pixabay

Ratsuritäht
See tugeva varre ning võimsate õitega lill õitseb kodustes tingimustes enamasti jõulude ajal. Lillepoes saab tugevust, uhkust ja ilu sümboliseerivat ratsuritähte osta praegugi. 

Ratsuritäht sümboliseerib tugevust, uhkust ja ilu. Foto: Herbert Aust/Pixabay

Liilia
Kaunite kuninglike õitega liiliad sümboliseerivad kirge, sihikindlust ja naiselikkust. Tugeva lõhnaga valged liiliad ei pruugi meeldida kõigile, kuid pea lõhnatu päevaliilia oma õrnade õitega nii pretensioonikas pole.

Kaunite kuninglike õitega liiliad sümboliseerivad kirge, sihikindlust ja naiselikkust. Foto: Camilla Bundgaard/Unsplash

Paradiisilinnulill
Kui tead, et õpetajale meeldivad eksootilised maad ja reisimine, siis sobiks talle kinkida paradiisilinnulille. Tähenduselt sümboliseerib see vabadust, rõõmu ja häid tulevikuootusi.

Kui tead, et õpetajale meeldivad eksootilised maad ja reisimine, siis talle sobiks kinkida paradiisilinnulille. Foto: David Brooke Martin/Unsplash