Foto: Kadi Märk/ Beliiv Disain
Uudised
28. august 2019, 15:27

Pulmatrendid 2019: rustikaalsete ja maalähedaste pidude kõrvale on tulnud boho-stiilis pulmad (2)

Mõnus ja sõpradekeskne ettevõtmine, Beliiv Disain, sai alguse tänu heade sõprade pulmade dekoreerimisele. Nad olid võtnud pakkumised mitmetest firmadest ja kohtunud ka pulmakorraldajatega aga ükski pakkumine ega kohtumine ei tekitanud neis usaldust ega tunnet, et vot see on just see, mida soovime.

“Pakkusin neile appi oma head sõbrannat, kes oli Iirimaal varem teinud pulmadesse lilleseadeid ja omas väikest lillefarmi, kuid olles ehitanud mitmeid puidust lahendusi kohvikutesse (baariletid ja riiulid) ning restuareerinud üksi 9 toalise maja, siis tundus, et igasugune dekoratsioonide meisterdamine on talle vägagi sobilik ning jõu kohane,” räägib üks Beliiv Disaini asutajaid Merli Kutsar. “Viies oma sõbrad kokku siis oli selge, et on leitud see, mida oli siiani otsitud. Aga kuna Iirimaa sõbranna on siiski totaalselt hipiverd kunstiinimene, oli tingimus, et nad palkavad ta kui mina jään projektijuhiks.”

undefined Foto: Kadri Märk/ Beliiv Disain


Nende samade sõprade pulmast tuli noortele tegijatele juba uus pakkumine, dekoreerida kuuaja pärast järgmine pulm. “Saime aru, et see, mida teeme, meeldib meile endale väga ja näib sobivat ka teistele (pruutpaaride siiras tänutunne ning külaliste lausutud kiidusõnad) siis hakkas küpsema plaan aga mis oleks kui jätkaksime pulmade ja pidude dekoreerimist. Ühise energia suunitluse nimeks sai Beliiv Disain, sest meie esimese pulma hastag oli #beliiv, kuna pruudi uueks perekonnanimeks sai Liiv. Paljusid nime variante kaaludes tundus lõpuks just Beliiv see kõige tugevam, mõjusam ja tähendusrikkam. Millekski saama, kujunema, uskuma – näis igati sobilik ühe pulma,- ja peodekoratsioonidega tegeleva ettevõte nimeks,” ütleb Merli.

Miks kasutatakse üha enam professionaalide abi oma pulmade ja pidude dekoreerimisel?

Arvan, et professionaalide abi kasutatakse üha enam eelkõige aja kokkuhoiu pärast. Inimesed soovivad omale seda, mida nad on näinud ilusatelt piltidelt ja väärtustavad ilu. Endal võib ju küll olla ideid aga aega, et muretseda kõik soovitud kujunduselemendid ja need lõpuks ka pulmapäeval üles seada, selleks on mõistlik kasutada professionaalide abi. Teenusepakkujad omavad isikliku inventari või teavad kust peamiselt soovitud dekoratsioone lihtsa vaevaga leida. Lisaks kehtivad professionaalidele tihti veidi soodsamad hinnakirjad koostööparnterite juures ja hulgi tellimise osas näiteks lilleladudes.
Tihti peale on pruutpaaridel ka mitmeid erinevaid ideid, mida ise ei osata ühtseks tervikusks siduda, sest valikuid ja võimalusi on palju. Sellisel puhul ongi hea kasutada professionaalide abi, kes osakavad suunata ja luua terviklik kujundus, mis oleks iga ürituse jaoks piisavalt ainulaadne ja pulmade puhul pruutpaari nägu.
On ka olnud juhuseid, kus tahetakse palju dekoratsioone ise teha, aga õigel päeval vajatakse abi nende ülespanemisel. Lisaks selle ise tegemise käigus saadakse aru, kui ajamahukas on tegelikult ettevalmistustöö ja seejärel päevade pikkune meisterdamine. Üha enam inimesi tahavad ise pulmapäeva nautida ja mitte muretseda kujundusdetailide pärast.

undefined Foto: Kadri Märk/ Beliiv Disain

Mis on tänavused suurimad trendid dekomaailmas?

Kujundid ja erinevad vormid, oleme ise ehitanud nii kuusnurkse kui ka kolmnurkse altari vastavalt pruutpaari nägemusele ja soovile.
Meile tundub, et sellel aastal vahetus eelmise aasta populaarne bordoo punane ja navy blue pulmavärv dusty blue ja blush toonide vastu.
Rustikaalsete ja maalähedaste pulmade kõrvale on tulnud samaväärselt ka boho-stiilis pulmad. Aastaid on olnud populaarsed pulmade pidamise kohad küünid ja talud, aga käesoleval aastal on tulnud tagasi ka jõudsamalt mõisad kui ühed suurepärased paigad pulmapeo pidamiseks.


Millised on kõige pöörasemad dekoratsioonid, mida teinud olete?

Ekstra pöörast pole veel ette tulnud aga kangaste paigaldus kõrgematesse kohtadesse kõige kõrgema redeli eelviimasel pulgal on alati veidi pöörane. Sellistel puhkudel jääb lae kõrgus ~4,5m ja paigaldust teostame tavalisel redelil, mitte tõstukil. Ühel sellisel paigaldusel, täpselt aasta tagasi, oli telgis kuumust üle 40 kraadi.
Eelmine aasta oli ka pulm, kus tseremoonia oli Hobuveskis ja pidu Kultuurikatlas ning suhteliselt lühikese ajaga pidime mõlemad kohad dekoreerima, see oli samuti paras katsumus.
Kusjuures, hetkel ongi vist kõige pöörasem projekt käsil, mis on suurfirma suvepäevadel atmosfääri loomine ning seda välitingumustes.

Foto: Kadri Märk/ Beliiv Disain


Kui palju jälgite moevoolusid ja teisi dekoraatoreid, kujundajaid?

Kuidagi on kujunenud nii, et ega seda aega, et väga jälgida moevoolu, ei olegi. Vaevalt enne kui suvi lõppeb, siis on juba mitmed päringud postkastis ja pigem viime ennast kurssi järgeneva hooaja trendidega läbi klientide esmaste ideedepiltide ning nägemuse kirjelduse. Abieelu plaane pidavad inimesed jõuavad rohkem jälgida ja mõtiskleda, milline pulmastiil neile kõige enam sobiks ja iseloomulikum oleks.
Loomulikult jälgime teise teenuspakkujate töid ja tegemisi ning laseme seeläbi ka endil tekkida uutel ideedel. Hea meel on näha kauneid ja põnevaid lahendusi, mida pakuvad teised sama valdkonna inimesed ja ka koostööpartnerid.

Millise eluala tegelased teie firmas töötavad?

Beliiv Disainis on kolm projketijuhti ja visiooni loojat. Kelly (Doris-Kelly Akkerman) on õppinud arhitektuuri ja  on sellel alal töötanud ka väljaspool Eestit. Samuti omab Kelly teadmisi sisekujundusest ning on edukalt ka selles vallas tegutsenud. Kelly ideedest, nägemustest ja soovist ennast proovile panna ja teostada  sünnivad meie inventari kollektsiooni mitmed ainulaadsed ja suure hoolega valmistatud esemed. 

Kadi (Kadi Märk) on fotograaf, kellel on hästi arenenud kujunduslik meel. Kadi loob ilusaid kodulehtesid ja teeb nii reklaamkujundusi firmadele kui ka kõiki pulmakujundusi meie enda pruutpaaridele. Lisaks on ta tegelenud graafilise disaini, mööbli ehitamise ning kodude renoveerimisega, eelistades looduslike materjale.

Mõlema noore naise ühine joon on loomine, meisterdamise ja puutöö. Andekad naised on ehitanud, restuareerinud ja kujundanud peaaegu algusest lõpuni ise ka oma kodud. Palju Beliiv Disaini unikalaseid lahendusi nagu LOVE tähed, baarilett, mitmed altarid, laternad ja molbertid on valmistatud Kelly ja Kadi poolt.
Merli (Merli Kutsar) on grimmikooli lõpetanud vabekutseline jumestaja, teleseriaali “Pilvede all” grimeerija ja tootmisjuht. Kunstihing, kes omab häid organistoorseid võimeid ja tõenäoliselt saaks hakkama ka pulmakorraldaja ametiga.
Seega, oleme lisaks pulmade ja pidude kujundamisele võimelised ka ehitama, restaureerima, ja pakkuma nii jumestus,- kui ka fotograafiateenust.
Meil kõigil on selgelt eristuvad tugevused nii iseloomujoontes kui oskustes. Igaüks meist on võimeline iseseivalt vastutama projekti eest, kuid kasutame siiski üksteise tugevaid külgesid, et kõik olulised lülid saaksid iga sündmuse juures maksimaalselt hästi täidetud.

undefined Foto: Kadri Märk/ Beliiv Disain



Millised on selle sügise kõige ägedamad värvid, mida tahate oma tulevastes töödes kasutada?

Kuna mitmeid aastaid järjest on olnud suur protsent pulmakujunduste värvidest valge, beež, roosakas ja õrn virisik siis lisaks bordoole, taimerohelisele ja nüüd ka dusty bluele tahaks kasutada hoopis midagi põnevamat. Tean, et üks meie hulgast unistab Vahemere stiilis ja värvitoonides peokujunduse loomisest. Kus oleks mandariini,- ja sidrunipuud,  maitsetaimed ja oliivioksad koos veinikastidega.
Hakkama saame iga toonivalikuga ja väljakutsed panevad meid, loomingulisi inimesi, hõljuma ja tabama neid vaateid ja nurkasid, millest luua uus ja põnev tervik.

Kui palju otsustab teie töös klient ja kui palju teie?

Enamus juhtudel on kliendil juba mingi nägemus olemas, millest saab alustada. Meie omakorda koostame kujundusplaani, pakume ideid ja teeme teostuse. Protsessi jooksul suhtleme jooksvalt kliendiga ja leiame koos lahendused.
Palume alati kliendilt tema nägemust ja võimaluse korral kogutud insipratsioonipilte. Saadud info põhjal koostame omapoolse nägemusplaani. Kui meie pakutud kujundus ja ideed klinedile sobivad siis esimesel kohtumisel saab paika panna juba detailid. Iga kliendi puhul on vahekord erinev, mõnel kliendil on täpne nägemus ja meil jääb üle vaid see kohandada võimalikuga ning seejärel teostada ideed. Mõni klient on sattunud suurte segadusse paljudest erinevatest võimalustest ning siis tuleb aidata tal jõuda arusaamale, milline lõpplahendus oleks talle kõige enam sobilik.
Kolmas variant on, et klient annab ette täpse dekoreerija sisendi ja ei pea oluliseks osaleda kujundusprotsessis, ta usaldab teenusepakkujat.
Mõned kliendid on teadlikumad, mõned usaldavamad ja mõned vajavad väga palju abi ja toetust kogu teekonnal ideest teostuseni. Iga klient on ainulaadne ja kordumatu ning täpselt nii neid tulebki võtta – personaalselt.

undefined Foto: Kadri Märk/ Beliiv Disain

Mis on teie suurim unistus, mida sooviksite ilusaks teha?

Nendime sageli, et jube vahva oleks dekoreerida sündmust, mis kestaks kauem kui vaid üks päev/ õhtu. Ühe peo dekoreerimine sisaldab endas suures mahus eeltööd ja intensiivset kujundustööd ning paigaldust peole eelneval ja samal päeval. Jube kahju on, et vahel vaid 6-8 tunni pärast tuleb minna kogu peopaik dekoratsioonidest puhtaks teha. Ainuüksi lilleseadete jaoks vajalike sortide valimine ja koguste arvutamine võtab  vahel päeva kuni mitu koos tellimuste esitamise ja komplekteerimisega. Rääkimata lilleseadete tegemisest, mis on kaunis, okkaline, õrn ja vastutusrikas ülesanne.