Kujundage vahva traditsioon, mida igal pulma-aastapäeval ühiselt tegema asute. Foto: Joanna Nix-Walkup / Unsplash
Nipid
9. mai 2021, 18:14

Pulma-aastapäev saabumas? 7 ideed, kuidas seda vääriliselt tähistada (5)

On paare, kes peavad pulma-aastapäevade tähistamist väga oluliseks ning teevad sel erilisel päeval alati midagi meeldejäävat, ent on ka neid, kel elurutus kord tähtis olnud kuupäev üldse ununeb. Siinkohal toome seitse vahvat ideed, kuidas pulma-aastapäeva tähistada võiks – selleks ei pea alati asja väga suurelt ette võtma!

Võtke plaani vahva fotosessioon

Miks mitte teha sellest iga-aastane traditsioon, et pere suurenemist ja koosoldud aastaid ka piltidele talletada. Leidke fotograaf, kellega hästi klapite ja kaunid ning jäävad mälestuspildid ongi loodud!

Võtke plaani fotosessioon. Foto: Pablo Heimplatz / Unsplash

Korraldage pidu koos lähedastega

Kutsuge kokku endale olulised inimesed ja tähistage koos nendega oma abieluaastaid. Tunnistajate ees võite uuendada ka abieluvannet. Koosviibimine võib olla ka teile endale armsa temaatikaga, näiteks mereteemaline, mõnest ajastust või kasvõi lemmikseriaalist inspireeritud. Pidu ei pea olema ilmtingimata uhke ja luksuslik, rõõmsat sündmust saab tähistada ka lõbusa saunaõhtu või ühise telkimisega.

Istutage puu

Pole midagi ilusamat, kui siduda see väike tegu oma kauni päevaga. Puud sümboliseerivad igavikku ja eriliselt hästi sobib see tegevus 5. pulma-aastapäeval, mille sümboliks puu ongi. Istutada võib näiteks tammepuu, mis tähistab vastupidavust suhtes, või pihlapuu, mis kaitseb ja hoiab eemal kurjuse. Kasvama panemiseks sobib ka õunapuu, mis on omakorda viljakuse sümboliks.

Veetke päev meenutades

Vaadake pilte, mis viivad teid tagasi suhte algusaegadesse, lugege teineteisele saadetud kirju, külastage paika, kus esimest korda kohtusite. Ilusate hetkede elustamine tuletab kindlasti meelde, miks üksteisesse üldse armusite!

Sõitke kahekesi reisile

Kui pere-eelarve lubab, siis on hea mõte veeta aastapäev hoopis mõnes seni avastamata kohas. Lühike romantiline linnapuhkus mõjub suhtele kindlasti värskendavalt ning loob kauneid ühiseid hetki, mida järgnevatel aastatel kaasas kanda.

Lühike romantiline puhkus mõjub suhtele kindlasti värskendavalt ning loob kauneid ühiseid hetki, mida järgnevatel aastatel kaasas kanda. Foto: Rawpixel.com/Pexels

Täitke ühiseid unistusi

Olete pikalt unistanud ühisest jalgrattamatkast, kokanduskursusest või langevarjuhüppest? Asuge neid unistusi täide viima just pulma-aastapäevadel! 

Kujundage vahva traditsioon, mida igal pulma-aastapäeval ühiselt tegema asute. Olgu selleks varahommikune rabamatk, piknik mererannas, iga-aastane reis Hiiumaale või pildistamine ühe ja sama puu all.

Pulma-aastapäevade nimetused:

1. sitsipulm
2. paberpulm
3. nahkpulm
4. keraamikapulm
5. puupulm
6. suhkrupulm
7. villapulm
8. pronkspulm
9. linapulm
10. tinapulm
15. klaaspulm
20. portselanpulm
25. hõbepulm
30. pärlpulm
35. korallpulm
40. rubiinpulm
45. safiirpulm
50. kuldpulm
55. smaragdpulm
60. teemantpulm
65. kroonijuveelipulm
70. raudpulm
75. briljantpulm
80. plaatinapulm