Kirjuta oma pulmatõotus ise!Foto: Debby Hudson / Unsplash
Nipid
2. september 2019, 21:51

PULMATÕOTUSED: kuidas ise vannet kirjutada ja mida kokku lubada? (7)

Pulmatõotused on tähtsamad kui fotod, tort ja kõik muu sel suurpäeval kokku, kuid jäävad sageli unarusse, pälvimata võrdselt palju tähelepanu. Samas on just jah-sõnal ning üksteisele antud tõotustel kanda oluline roll, mis annab mõtte ka kõigele muule, mis pulmapäeval aset leiab. Samuti seavad altari ees üksteisele sõnatud lubadused raami ka edasisele abielule. Kuidas kirjutada aga suurpäevaks ideaalne pulmavanne?

Pulmatõotusi valides või kirjutama hakates pööra esmalt tähelepanu pulmastiilile, millisena oma päeva näed. On see traditsiooniline või modernne? Kas eelistad romantilist või argist tõotust? Kui oluliseks pead lisada midagi isiklikku ja kirjutada vanne ise?

Leia endale sobiv vanne
Mida rohkem erinevaid tõotusi loete, seda enam selgineb ka teie arusaam teile meelepärasest tõotusest. Mõnes religioonis on kombeks kasutada vaid üldtuntud vandeid, teised on vabamad lubama sul improviseerida. Tutvu nii oma päritolu veendumustega kui palu lugemiseks võimalikult paljude sõprade ja sugulaste pulmatõotusi.

Kirjuta oma pulmatõotus ise!
Personaalsete vannete lausumine on aina populaarsust koguv trend, kuid paljudel paaridel puudub nägemus, millest alustada. Kuigi ise oma lubaduste kirjapanemine võib näida hirmuäratav, pole see tegelikult sugugi nii keeruline. Tee sellega algust juba täna!

Pea meeles:

  • Räägi oma kihlatu ja ka paaripanijaga, et olla üksmeelsed ootuste osas.
  • Vasta kirjutades paarile küsimusele: Mida abielu sinu jaoks tähendab? Millal sa tundsid, et armastad teda? Mis on su lemmikmälestus oma tulevasest abikaasast?
  • Loe näidistõotusi, luulet ja armastusjutte. Tõmba alla kohad, mis sind kõnetavad.
  • Kirjuta tõotus kokku. Vali allatõmmatud variantide hulgast välja parimad laused. Kasuta üht-kaht lauset kirjandusest, lisa juurde „ma luban“ või „ma tõotan“ ning avalda isiklikke mõtteid oma partnerist ja abielust üldiselt. Jäta sisse tühjad kohad seal, kus sa ei leia koheselt õiget sõnastust.
  • Täida lünklikuks jäetud kohad. Kui sellest on kasu, siis alusta uuesti, muutes tõotust lühemaks ja lihtsamaks.
  • Loe vanne ette mõnele usaldusväärsele sõbrale, kes aitab sul leida veel paremaid sõnastusi ja vammet viimistleda.

Romantiline või armsalt humoorikas
Pulmatõotused võivad olla lühikesed ja armsad või pikad ja emotsionaalsed. Mõned vanded panevad külalisi naerma, samal ajal on teised pisarakiskujad. Kui sa otsustad minna esimese teed, kasuta mõtteid, mis iseloomustavad teid paarina ning teie mõlema kirgi ja hobisid. Näiteks: ma luban, et meie kassidel on alati toit ees; armastan sind meie kõikides tennisevõitudes ja ka neil harvadel hetkedel, kui kaotame; järgnen sulle kõikjale, ka prügikasti välja viima.
Siiski tasub huumoriga veidi piiri pidada, sest sa ei taha, et tegelik mõte millegi sügavatähendusliku tõotamisest ja üksteisele pühendumisest seetõttu kaotsi läheks. Küll võid jätta mõned read vaid oma väljavalitule kõrva sosistamiseks, mis on kõige isiklikumad või ka veidi kelmikad kõigi ees välja ütlemiseks.

Sõrmuste sõrme panemine
Lisaks pulmavannetele otsustavad paljud paarid lausuda erilisi sõnu ka sõrmuseid vahetades. Needki võivad olla nii tundeküllased, totakad, poeetilised kui otsekohesed. Hea mõte on ka pulmatõotuse mõne väljendi või lause graveerimine sõrmuse sisemusse, et see teid terve ülejäänud kooselu saadaks ja eal ei ununeks!

Allikas: The Spruce

Telli Nipiraamatu Tee ise sarja ajakiri Pulmad SIIT!