Ilma eriliste oskusteta on teil võimalik luua oma pulma kodulehekülg, kus saate jagada kogu olulist informatsiooni alates kohalejõudmisest lõpetades fotode jagamisega pärast pidu. Foto: Kuvatõmmis appycouple.com lehelt / Photo courtesy: Paper Antler
Tehnika
8. jaanuar 2021, 15:42

Põhjalik õpetus: kuidas luua oma pulmade koduleht? (2)

Elame ajas, kus kogu informatsioon kõige kohta on hiirekliki kaugusel ning see ei ole enam erand ka pulmade puhul. Ilma eriliste oskusteta on teil võimalik luua oma pulma kodulehekülg, kus saate jagada kogu olulist informatsiooni alates kohalejõudmisest lõpetades fotode jagamisega pärast pidu. Aga millest alustada?

Leidke sobiv platvorm

Kui kumbki teist ei ole just IT-taustaga inimene ja ise veebilehte luua ei oska, siis internetis leidub hulgaliselt erinevaid, nii tasuta kui ka kuu- või aastamaksega platvorme, millele oma koduleht luua. Kui sobiv platvorm on välja valitud, tuleb vaid julgelt pihta hakata. Soovituslik on jälgida sama stiili, mida pulmapeo puhulgi, nii tekib kaunis kooslus.

Looge oma pulma koduleht tasuta näiteks ühel neist platvormidest:

Külastage kindlasti erinevad lehti, et leida just teie jaoks sobivaim. Pange tähele, et isegi kui leht pakub tasuta kodulehe loomise võimalust, on mitmeid funktsioone, mille eest tuleb siiski ka veidi rahakotti kergendada.

MIDA OMA PULMA KODULEHELE MÄRKIDA?

Alustage vastamisest järgnevatele küsimustele:

  • KES? Need olete otse loomulikult teie ise.
  • MIS? Toimumas on teie suurejooneline pulm!
  • MILLAL? Märkige ära nii tseremoonia kui ka peo kuupäev ja kellaaeg.
  • KUS? Märkige ära nii tseremoonia kui ka peo asukoht.
  • KUIDAS? Lisage siia detaile, näiteks milline on pulma stiil, dresscode, ajakava jmt, mis külalisi ees ootab.

Kirjutamata reegel on, et kogu informatsioon, mille olete esitanud kutsel, oleks olemas ka kodulehe avalehel.

Detailid paika

  • Üha enam pruutpaare läheb keskkonnasäästlikku teed ning saadab paberkutsete asemel e-kutsed. Loe e-kutsetest lähemalt SIIT. Samamoodi on teil võimalik ehitada üles oma pulmade koduleht, millele on juba sisse ehitatud RSVP ehk kutsele vastamise moodul.
  • Samuti saate siia lisada infot nii tüdrukuteõhtu kui poissmeestepeo kohta. Pange aga tähele, et kui üks või teine toimub vaid valitud külaliste ringis, ei tasuks seda oma kodulehele siiski märkida, kuna ülejäänud külalised võivad tunda end kõrvalejäetuna.
  • Mõned platvormid, näiteks Wedding Woo, pakuvad variante siduda oma kodulehe näiteks Soundcloudi playlist’i või Instagrami sisendiga, kasutades teie pulma hashtag’i. Platvorm Appy Couple pakub näiteks võimalust alla laadida pulmalehe äpp. 

Külalistele mõeldes

Siinkohal mõelge läbi asjad, millega külalised võivad hätta jääda.

  • Kui olete otsustanud teha registreerimise rabas, märkige kindlasti juurde täpse asukohaga kaart või lisage soovitusi Waze’i või Google Mapsi kasutamiseks. Kui registreerimine ja pidu leiavad aset linnas, märkige juurde parkimise või ühistranspordiga kohalejõudmise info.
  • Kui te oma külalistele majutust ei paku, kuid pidu kestab südaööni või kauemgi, soovitage neile lähedal asuvaid majutusvõimalusi või pakkuge transporti, et kõik turvaliselt öömajale saaksid. Kui pakute transporti ka kohalejõudmiseks, lisage kõik detailid ka selle kohta, kust ja mis kell pulmabuss stardib ning kas vajalik on eelnev kinnitus.
  • Samuti tasuks külalistele koostada kinginimekiri, mille seast saab iga külaline endale valida sobivaimas hinnaskaalas kingituse. Loe kinginimekirja koostamise kohta lähemalt SIIT.

Lisage põnevat infot teie suhte kohta

Et teie pulmaleht ei oleks ainult formaalsus, lisage sinna toredaid lugusid näiteks selle kohta, kus ja kuidas te tutvusite või kihlusite, mida toredat koos teete või kuhu reisinud olete. Lisage kindlasti ka pilte!

Pärast pulmapidu

Kui pulmapidu peetud, saate oma kodulehel kõiki külalisi tänada ning edastada neile lingi fotode ja/või videoga, et ka nemad saaksid seda kaunist sündmust enda jaoks veel kord jäädvustada.

Kodulehe turvalisus

Et info teie privaatsest peost ei satuks kolmandate isikute kätte, kaitske oma kodulehte parooliga, mida jagate vaid peoga seotud inimestega.

Allikad: Brides.com, TheSpruce.com, OneFabDay.com