DadamoraFoto: Katrina Tang
Sisustus
9. september 2019, 12:09

GALERII | Riided, mida lapsed ei taha ega pea tihti vahetama

Dadamora lasterõivad pole just kõrgmood, aga nad on oma ettevõtte aluseks võtnud moelooja Vivienne Westwoodi sõnad: „Buy less, choose well, make it last“. (Tõlge: osta vähem, vali hoolega ja hoia oma riideid, et need kestaks.)
Foto: Dadamora

"Vanematena tahame ju ikka oma lastele parimat ja sestap kipume unustama, et nad ei vaja 10 dressipluusi, 20 paari retuuse ja 5 paari kummikuid ühekorraga", ütleb üks Dadamora kaubamärgi asutajaid Mariliis Kenkmaa. "Aga ilmselt teab iga lapsevanem seda kummalist nähtust, kus enda kapp jääb aina hõredamaks, ent lapse sahtlid ei mahu kinnigi. On loomulik, et lasteriided meid elevile ajavad – need on ju nii armsad! – ning ostame neile liiga palju asju. Et seda harjumust murda, oleme võtnud enda missiooniks toota riideid, mida lapsed ei tahaks ega peaks tihti vahetama. Riided, mis oleksid mitmekülgsed ja mida sobiks kanda erinevatel puhkudel." 

Dadamora 2019. aasta sügis-talvine kollektsioon püüab justnimelt seda teha. Nad on lõikeid täiustanud, lisanud valikusse uusi suurusi ja Dada loomi. Kõige silmatorkavam muudatus on aga täiesti uus värv- roostekarva oranž. "Sügisele kohaselt värskendab kollektsiooni veel oliiviroheline ja tagasituleku teeb tumehall," ütleb Mariliis.

Lisaks kõige suurematele lastele on sel aastal mõeldud ka kõige pisematele, kellele valmis uue tootena beebikombet.

Nagu igal uuel hooajal on ka seekord Dada loomakollektsiooni täiendanud. Kõiki uusi tooteid, täiustatud lõikeid ja lisandunud suuruseid kaunistavad nüüd nahkhiire, kaelkirjaku, dinosauruse ja luige pildid. "Kuid kuna hirmuäratavad dinosaurused võivad olla mõne väikse tüdruku parimad sõbrad ja graatsilised luiged meeldida hoopis poistele, on kõik tooted saadaval sooneutraalsetes värvitoonides. Nii saab armsaks saanud esemeid pärandada edasi õelt vennale ja vennalt näiteks sõbrannale, sest miski pole liiga poisilik või tüdrukulik," lisab Mariliis.

Foto: Dadamora

Kõik Dadamora tooted on valmistatud orgaanilisest puuvillast, siiditrükitehnikas käsitsi trükitud ja Eestis õmmeldud.