Kõik stiliseeritud fotod ei õnnestu esimese korraga - mõnikord tuleb asju ringi tõsta isegi mitmeid kordi.Foto: Laura Karro
Nipid
17. oktoober 2021, 12:22

Video | 8 nõuannet ägeda foto tegemiseks

Et ilusat fotot saada, on vaja täita erinevaid kriteeriume. Olgu siis tegu riiete järelturule müügiks panekuga või lihtsalt sooviga mõnda ilusat asja üles pildistada – põhimõtted on samad. Vaata täpsemalt videost!

Septembrikuu Nipiraamatus on õpetus kolme kontorilaua organisaatori tegemiseks. Kuidas neist ühte lõpp-fotoks pildistatakse, on näha järgnevast kiirendatud videost. Videost näeb, et esimesel katsel pildi tegemine kohe ei õnnestu ja mõnikord peab esemeid ja ümbrust täiesti ümber tõstma.

Kõik stiliseeritud fotod ei õnnestu esimese korraga - mõnikord tuleb asju ringi tõsta isegi mitmeid kordi. Foto: Laura Karro

Hea pildi nipid:

1. Pildista õues. Suvisel ajal on suurepärane võimalus õues pildistamiseks. Oota, kui päike läheb pilve taha ja saad klõpsutada suurepärased pildid.

2. Kustuta tuled. Toas pane tuled kustu, sest valgustid annavad ruumile kollakat värvi ja lisaks tekitavad inetuid varje. Pildista võimalusel päevasel ajal, kui õues on valge.

3. Hoia kaamera paigal. Kui sul statiivi ei ole, aseta kaamera mingile muule alusele (või raamatutest ehitatud tornile) ja pildistades ära kaamerat puuduta, siis saab pilt terav.

4. Hoia sirgeid jooni. Vaata, et horisont oleks ikka paigas ja seinad ning uksed ei jääks viltu.

5. Kerge pilvisus. Kui teravad varjud, mida päike loob, ei ole eesmärk omaette, siis on parem pildistada loomuliku valgusega. Kerge pilvisus on parim nii õues kui ka toas pildistades.

6. Stiliseeri. Kaota piltidelt kõik praht ja segadus, korista interjöörifoto puhul toad ära. Mida vähem pildile jääb, seda ilusam on tulemus.

7. Pildifaili .jpg asemel RAW. Pildista võimalusel RAW failina, sest seda on parem hiljem arvutis pilditöötlusprogrammidega töödelda. Jpg on juba kaameras „ära töödeldud“.

8. Erinev vaatenurk. Proovi teha pilte erineva nurga alt – otse, külje pealt ja ka pealtvaates ning muuda kaunistamiseks mõeldud esemeid.

Nipiraamatu septembrinumbri jaoks pildistatud pilt kontorilaua organisaatorist. Foto: Laura Karro

Vaata täpsemalt videost: