Alati koos! Kas teeksid kaasaga ühesugused tätoveeringud?Foto: Tú Anh/Pixabay
Nipid
22. august 2020, 12:12

Traditsiooniline abielusõrmus ei ole teile? Siin on 5 alternatiivset ideed! (2)

Üks traditsioonilisemaid komponenente pulmades, valge kleidi ja Mendelssohni pulmamarsi kõrval, on kuldsed sõrmused – sümbol, mille järgi tuntakse paljudes maades ära abieluinimene. Millised on aga võimalused selle klassikalise lahenduse murdmiseks?

Ajaloost on teada, et erinevate kultuuride pulmapidustustel on olnud osa küll kroonidel, vöödel kui kindlate värvide kandmisel. Kui otsid aga midagi igapäevasemat, mis annaks mõista su abielustaatusesse jõudmisest, siis siin on viis alternatiivi.

Tätoveeringud
Kui on soov kanda abielusõrmust, kuid see pole võimalik seoses tööiseloomuga või tekitab teatud metall sul või su tulevasel allergiat, on võimalik lasta ring sõrmele tätoveerida. Joonena rõngastatud sõrm annab märku klassikalisel kujul su abielustaatusest, kuid sellega ei kaasne kandmise ebamugavust või teisi põhjuseid, miks oled välistanud traditsioonilise sõrmuse.

Sõrmusekujulise tätoveeringu asemel lasevad osad paarid aga kaunistada muid kehapiirkondi jäädava pildiga. Selleks võib olla näiteks partneri nimi, pulmakuupäev, selle koha koordinaadid, kus teie lugu alguse sai või mõni muu märk, mis sümboliseerib teie armastust.

Sõrmusekujulise tätoveeringu asemel lasevad osad paarid aga kaunistada end jäädava pildiga, mis kujutab partneri nime, pulmakuupäeva, kohtumispaiga koordinaate või muud. Foto: Cody Black/Unsplash

Kaelakee
Kaelaehted on ideaalne variant neile, kes ei soovi katta keha igavese värvikihiga. Ükskõik, kas hoidud tätoveeringutest religioossetel või isiklikel põhjustel, keesid on võimalik kanda mitmel eri viisil nii naistel kui meestel. Keti otsa saab riputada sõrmuse, mida teevad sageli need, kel tööl oht, et sõrmus kuhugi takerdub, partneri nime või mõne amuleti. Valikuid, kuidas isikupäraselt sellele detaile lisada, kasvõi pulma-aastate möödudes, on lõputult.

Keti otsa saab riputada sõrmuse, mida teevad sageli need, kel tööl oht, et sõrmus kuhugi takerdub, partneri nime või mõne amuleti. Foto: Atul Vinayak/Unsplash

Käevõru
Oma olemuselt on rõngas käel sarnane sõrmusele, kuid laseb sul vabamalt tegutseda ja seda annab paremini sobitada ka isikliku stiiliga. Vali materjaliks midagi sellist, mis sulle kõige rohkem meeltmööda, erinevatest metallidest nahani välja. Sarnaselt kaelakeele saab seda kaunistada tähtpäevade möödudes – nii on hea näha käel koos läbitud aastaid sümboliseerivad tähiseid ja kanda mälestustekollektsiooni igapäevaselt endaga ühes.

Oma olemuselt on rõngas käel sarnane sõrmusele, kuid laseb sul vabamalt tegutseda ja seda annab paremini sobitada ka isikliku stiiliga. Foto: Freestocks.org/Unsplash

Ninarõngas
Komme kinkida pruudile pulmapäeval ninarõngas, on tuntud mitmel pool Lähis-Idas, Aafrikas ja Indias. Neis maailmapiirkondades tähistab selle kandmine staatust ja, sarnaselt sõrmusele muudes kultuurides, ei võta abielunaine seda peaaegu kunagi ära. Kui oled huvitatud mõne sellise paiga traditsioonidest, võid leida ninarõngas endalegi sõrmuse alternatiivi.

Komme kinkida pruudile pulmapäeval ninarõngas, on tuntud mitmel pool Lähis-Idas, Aafrikas ja Indias. Neis maailmapiirkondades tähistab selle kandmine staatust ja abielunaine ei võta seda kunagi ära. Foto: Matthew T Rader/Unsplash

Kell
Kui ninarõngas on mõeldud pigem naistele tähistamaks abielus olemist, siis mehed võivad end kaunistada spetsiaalse ajanäitajaga. Olgu selleks ajatu käekell või vanamoodne ketiga uur. Sarnaselt sõrmuse sisemusele saab ka kella tagumisele küljele graveerida kaasa nime või mõne kauni mõtte, mis sümboliseerib teie armastust.

Mehed võivad end kaunistada spetsiaalse ajanäitajaga - olgu selleks ajatu käekell või vanamoodne ketiga uur. Foto: Ruthson Zimmerman/Unsplash

Alternatiivseid valikuid jagub aga veelgi enam, kindla asetusega kõrvarõngastest raamitud abielutunnistuseni. Igaüks peab valiku tegema lähtuvalt oma eelistustest. Leides midagi, mis peab ajahambale vastu, tagab see võimaluse vaadata paarina tagasi oma armastust märkivatele sümbolitele ja teada, et need on üksteisele antud suure tähendusega ja pühendumise märgiks.