KUI EI TEA, MIDA SÜÜA TEHA: 10 kiirestivalmivat rooga, siit leiad midagi just täna õhtuks
Klikka retseptil: Ühepanniroog värske kartuli, krõbeda kala ja paksu ürdikastmega
Lihtne, tervislik ja paigas maitsetega argiõhturoog valgest kalast. Kasutada võid nii värsket kui ka külmutatud kala. Viimane sulata ja nõruta enne ahju panemist, et roog liiga vesine ei jääks. Tee kindlasti ka paks ürdikaste, sest just see on roale oluline maitseandja.
Klikka retseptil: Võikana
Võikana ehk butter chicken on India köögi argitoitude klassik. Jogurtis maitsestunud kanapalad tuleb kergelt läbi praadida ja vürtsikas-kreemjas tomati-kookoskastmes lõpuni küpsetada. Traditsiooniliselt süüakse seda koos keedetud basmati riisiga, aga ka paksu lavaššitükki on mõnus kastmesse kasta.
Klikka retseptil: Pannisalat
Hea ja toitev salat, kus suvisel ajal saad kasutada värskeid kaunvilju, mida praegu poest ja turult juba leida võib, ning muul ajal külmutatuid. Pasta vali meelepärane, kas nisu- või mõnest muust jahust. Kui suhkruherneid poest ei leia, siis kasuta värskeid või külmutatud rohelisi herneid. Ja kindlasti lisa värsket piparmünti – see annab salatile eriliselt värske maitse ja värvib taldrikutäie kenasti roheliseks.
Klikka retseptil: Juustu ja tomatikastmega täidetud hõrgud portobellod
Täidetud ja ahjus küpsetatud portobello on justkui pisike juustu-tomatipitsa, kuid kergem kui päris pitsa. Serveeri kõrvale värsket salatit.
Klikka retseptil: Lillkapsavorm hakklihapõhjal
Kodune kapsa-hakkliharoog, mis on veidi teistmoodi vormistatud ega vaja kõrvale harjumuspärast kartulit ja riisi. Maitsev ja kiirelt valmiv kerge õhtusöök ka perele. Hakkliha maitsestades kasuta just neid maitseaineid, mis sulle meeldivad. Kindlasti töötavad sellised kombinatsioonid, nagu tšilli-kurkum, karri-must pipar, nelk-muskaatpähkel. Aga ka hea ürdisegu, nagu siinses retseptis, on kindla peale minek.
Klikka retseptil: Kristina Kallase pastaroog lastele
Mida teha, kui emmel on kiire maailma päästa, aga kodus on mitu linnupoega nõudlikult oma kõhutäit ootamas! Tuleb muutuda leidlikuks - Toidutare ja Õhtulehe veebisaate "Poliitköök" külaline, erakonna Eesti 200 juht Kristina Kallas jagab oma sibula- ja küüslauguvaba retsepti, millega tema kolm last kindla peale ja kärmelt kõhud täis saavad.
Klikka retseptil: Läätse-hakklihasupp
Tummine supp saab oma iseloomu erinevatest vürtsidest. Suppi võib kuskussi asemel panna kikerherneid ja proovida lambalihaga, aga ka ilma lihata maitseb suppi oivaliselt.
Klikka retsept. Küpsetatud kanakintsud köögiviljadega
Kõik-ühes-panniroog on lihtne moodus ka kiirel argiõhtul perele korralik roog valmistada. Kanakintsud võid marinaadiga kokku hõõruda juba varem -hommikul või eelmisel õhtul – ja lasta neil pikemalt maitsestuda.
Klikka retseptil: Kapsahautis hakkliha ja odratangudega
Hakklihaga kapsapada on alati olnud eestlaste lemmikhautis. Lisa sinna hulka veel odratangu, mistõttu roog toitvam, kuid haudub valmis ka aeglasemalt. Naudi rooga omaette einena või koos keedetud kartulitega.
Klikka retseptil: Vürtsikas tomatisupp
Tervislikule ja lahjale tomatisupile annab oivalise maitse riivitud parmesani juust.
Kommentaarid (0)