Ühepanniroog värske kartuli, krõbeda kala ja paksu ürdikastmega Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
14. juuli 2022, 15:53

KUI EI TEA, MIDA SÜÜA TEHA: 10 kiirestivalmivat rooga, siit leiad midagi just täna õhtuks

Oh kurja küll, mida täna perele valmistada ninaesiseks? Mis oleks soodne, valmiks kiiresti ja ei lööks arvele auku sisse? Valisime sulle 10 retsepti, mis meie meelest on igati mõnusad.

Klikka retseptil: Ühepanniroog värske kartuli, krõbeda kala ja paksu ürdikastmega 

Ühepanniroog värske kartuli, krõbeda kala ja paksu ürdikastmega Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne, tervislik ja paigas maitsetega argiõhturoog valgest kalast. Kasutada võid nii värsket kui ka külmutatud kala. Viimane sulata ja nõruta enne ahju panemist, et roog liiga vesine ei jääks. Tee kindlasti ka paks ürdikaste, sest just see on roale oluline maitseandja. 

Klikka retseptil: Võikana 

Võikana Foto: Jaan Heinmaa

Võikana ehk butter chicken on India köögi argitoitude klassik. Jogurtis maitsestunud kanapalad tuleb kergelt läbi praadida ja vürtsikas-kreemjas tomati-kookoskastmes lõpuni küpsetada. Traditsiooniliselt süüakse seda koos keedetud basmati riisiga, aga ka paksu lavaššitükki on mõnus kastmesse kasta.

Klikka retseptil: Pannisalat 

Pannisalat Foto: Jaan Heinmaa

Hea ja toitev salat, kus suvisel ajal saad kasutada värskeid kaunvilju, mida praegu poest ja turult juba leida võib, ning muul ajal külmutatuid. Pasta vali meelepärane, kas nisu- või mõnest muust jahust. Kui suhkruherneid poest ei leia, siis kasuta värskeid või külmutatud rohelisi herneid. Ja kindlasti lisa värsket piparmünti – see annab salatile eriliselt värske maitse ja värvib taldrikutäie kenasti roheliseks.

Klikka retseptil: Juustu ja tomatikastmega täidetud hõrgud portobellod  

Juustu ja tomatikastmega täidetud hõrgud portobellod Foto: Jaan Heinmaa

Täidetud ja ahjus küpsetatud portobello on justkui pisike juustu-tomatipitsa, kuid kergem kui päris pitsa. Serveeri kõrvale värsket salatit.

Klikka retseptil: Lillkapsavorm hakklihapõhjal 

Lillkapsavorm hakklihapõhjal Foto: Jaan Heinmaa

Kodune kapsa-hakkliharoog, mis on veidi teistmoodi vormistatud ega vaja kõrvale harjumuspärast kartulit ja riisi. Maitsev ja kiirelt valmiv kerge õhtusöök ka perele. Hakkliha maitsestades kasuta just neid maitseaineid, mis sulle meeldivad. Kindlasti töötavad sellised kombinatsioonid, nagu tšilli-kurkum, karri-must pipar, nelk-muskaatpähkel. Aga ka hea ürdisegu, nagu siinses retseptis, on kindla peale minek. 

Klikka retseptil: Kristina Kallase pastaroog lastele 

Kristina Kallase pastaroog lastele Foto: Tatjana Iljinina

Mida teha, kui emmel on kiire maailma päästa, aga kodus on mitu linnupoega nõudlikult oma kõhutäit ootamas! Tuleb muutuda leidlikuks - Toidutare ja Õhtulehe veebisaate "Poliitköök" külaline, erakonna Eesti 200 juht Kristina Kallas jagab oma sibula- ja küüslauguvaba retsepti, millega tema kolm last kindla peale ja kärmelt kõhud täis saavad. 

Klikka retseptil: Läätse-hakklihasupp 

Läätse-hakklihasupp Foto: Jaan Heinmaa

Tummine supp saab oma iseloomu erinevatest vürtsidest. Suppi võib kuskussi asemel panna kikerherneid ja proovida lambalihaga, aga ka ilma lihata maitseb suppi oivaliselt.

Klikka retsept. Küpsetatud kanakintsud köögiviljadega 

Küpsetatud kanakintsud köögiviljadega Foto: Jaan Heinmaa

Kõik-ühes-panniroog on lihtne moodus ka kiirel argiõhtul perele korralik roog valmistada. Kanakintsud võid marinaadiga kokku hõõruda juba varem -hommikul või eelmisel õhtul – ja lasta neil pikemalt maitsestuda.

Klikka retseptil: Kapsahautis hakkliha ja odratangudega 

Kapsahautis hakkliha ja odratangudega Foto: Jaan Heinmaa

Hakklihaga kapsapada on alati olnud eestlaste lemmikhautis. Lisa sinna hulka veel odratangu, mistõttu roog toitvam, kuid haudub valmis ka aeglasemalt. Naudi rooga omaette einena või koos keedetud kartulitega.

Klikka retseptil: Vürtsikas tomatisupp 

Vürtsikas tomatisupp Foto: Jaan Heinmaa

Tervislikule ja lahjale tomatisupile annab oivalise maitse riivitud parmesani juust.