TEE ISE | Vahakangas – nagu toidukile, aga parem!
Vaja läheb:
- puuvillast kangast
- kääre
- riivi (suure auguga)
- mesilasvaha
- kampolit
- aluskangast
- baasõli (eeterliku õliga rikastatud taimeõli)
- küpsetuspaberit
- triikrauda
Valmista vahakangast nii:
1. Lõika kangast tükid. Lõika puuvillasest kangast parajalt suured tükid. Näiteks juustukera jaoks sobib 35 × 35 cm tükk, väikese kausi katmiseks ka 25 × 25 cm tükk.
2. Riivi kampol ja mesilasvaha. Kampol peab meenutama tuhksuhkrut, suuremad tükid suru katki nuia või uhmriga.
3. Säti ained kangale. Kata triikimislaud igaks juhuks aluskangaga. Pane vahakanga tarvis lõigatud kangatükk küpsetuspaberi peale, puista riidele mesilasvaha, kampolipulber ja tilguta peale paar tilka õli. Kata kangas teise küpsetuspaberiga.
4. Triigi kinni. Triigi kangast keskmisel kuumusel läbi küpsetuspaberi 5–7 minutit, kuni kõik ained on sulanud ja ka kanganurgad sellega kaetud.
5. Kuivata. Eemalda kangatükk küpsetuspaberite vahelt ja pane kuivama.
Aega kulub 15 minutit!
Kui käed said vahaseks?!
Kui teed kangaid mitu tükki korraga, võivad käed mesilasvahaseks saada. Selle saad nahalt eemaldada väga lihtsalt, vaid käsi õliga hõõrudes.
Retsept maitse järgi!
Vahakanga tegemisel pole võimalik anda täpseid koguseid. Lähtu sellest, et mesilasvaha ja kampoli ning õli suhe võiks olla 1 : 20. Katseta ise, mis sobib konkreetse kangaga.
Kust saada kampolit?
Kui sul on midagi vajalikest komponentidest puudu, leiad need näiteks Hea Maja Poest.
Kommentaarid (0)