AktsenttoonidFoto: IKEA
Sisustus
20. september 2019, 16:50

Sügistalvised sisustustrendid: moes on looduslähedus ja autentsus

Looduslähedus ja autentsus on moe- ning sisekujundusmaailmas endiselt populaarseimad, kuid trendiks on saamas ka Aafrika ja vegan disain.

Allpool anname kiire ülevaade sügis-talvistest sisustustrendidest, mida sel aastal jälgida võiks.

Uus Skandinaavia

Uus Skandinaavia Foto: IKEA

Uus Skandinaavia stiil on peamiselt seotud tekstuuri lisamisega. Eelista beeže varjundeid, naturaalseid tekstuure, pehmeid kangaid (näiteks vill, mohäär, lambanahk), ning looduslähedast rohelist.

Kreemjad toonid

Kreemjad toonid Foto: IKEA

Karamell, kreem, või, toffee – kõik kreemjad värvid on praegu moes. Eriti trendikas on, kui erineva varjundiga kreemjaid värve on kasutatud ühes toas.

Paberlambid

Paberlamid Foto: IKEA

Aasiast inspireeritud paberlambid on praegu väga trendikad valgustuslahendused. Suured või väikse, üksikud või kimbud – nende abil on lihtne tuua tuppa veidi eklektilisust.

Tumeroheline

Tumeroheline Foto: IKEA

Roheliste värvitoonide hulgast on sellel aastal kindlasti kõige populaarsem tumeroheline. Seda peamiselt selle tõttu, et see töötab ideaalselt looduslike elementidega ja neutraalsete värvidega. Lisaks on värv ise üsna tagasihoidlik, mistõttu on seda lihtne sobitada igasse interjööri.

Looduslikud materjalid

Looduslikud materjalid Foto: IKEA

Looduslike materjalide populaarsus on tihedalt seotud autentsusega. Kork, rotang ja sisal leiavad palju uusi kasutusviise ka disainis.

Afro-stiil

Afro stiil Foto: IKEA

Moeeksperdid ja trendiloojad ennustavad Aafrikast inspireeritud disainile kõrget lendu. Ka  IKEA plaanib lansseerida oktoobris uue kollektsiooni VÄRMER, mis on saanud innustust aafrika stiilist.

Kootud kangad

kootud kangad Foto: IKEA

Geomeetria stiil on jätkuval väga populaarne, kuid üha rohkem võime märgata kootud mustreid. Käsitsi kootud kangad, mis on tehtud eetiliselt kohalikust materjalist, on tohutu trend.

Vegan

Vegan stiil Foto: IKEA

Veganlus on eetiline valik, mis ei piirdu enam ainult toidulauga. Veganlus ulatub ka sisedisaini, sest tõeline vegan kodu on selline, mis on täielikult loomsetest toodetest vaba. Ei nahka, villa ega siidi. Selle tagajärjel on populaarsust kogumas vegan nahk.

Aksenttoonid

Aktsenttoonid Foto: IKEA

Pastelsed ning kreemjad toonid olid juba eelmisel aastal ülimalt populaarsed, kuid tänavu võib varasemast rohkem näha sisedisainis aksenttoone.  Näiteks küllastunud värvitoone ehk erksaid täisvärve, mis mõjuvad neutraalsete ja passiivsete toonide taustal väga aktiivselt.

Tsitrus

Tsitrus Foto: IKEA

Sellel aastal on kõik kollased värvitoonid moes. Alates Z-generatsiooni kollasest lõpetades sinepikollasega. Lisaks nendele värvitoonidele sobib ideaalselt sumedatesse sügisõhtutesse tsitruse kollane.

Sillerdavad värvid

Sillerdavad värvid Foto: IKEA

Sillerdavad värvid on värvid, mille värvus muutub vastavalt vaatenurga ja ka valguse muutumisele.  Näiteks sillerdavad seebimullid, liblikate tiivad, merekarbid. Sel hooajal peegeldab IKEA seda nähtust ka oma kangastel.

Ümarad seljatoed

Ümarad seljatoed Foto: IKEA

Seitsmekümnendate tagasitulek on oluliselt mõjutanud ka mööblidisaini. Näiteks on taas populaarseks muutunud ringikujulised mööbliesemed. Eriti populaarsed on just ümarate seljatugedega toolid.

Multifunktsionaalsus

Multifunktisonaalsus Foto: IKEA

Inimeste jaoks on mööbli juures oluline funktsionaalsus, kuna tagab maksimaalse ruumikasutuse. Samuti on hea katsetada erinevaid kujusid, objekte ning materjale, sest need pakuvad inimestele vaheldust.