Kui tahad õhtu tavapärasest erilisemaks muuta, siis valmista köögis midagi head!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
27. september 2019, 12:04

Nagu restoranitoit: galett peedi ja sinihallitusjuustuga

Vahel kohe on vaja teha midagi teistmoodi, et end argielust äratada. Kui on selline tunne, siis võta ette selle soolase koogi tegu. Säti ka laud kenasti ja tunned end kui restoranis!

Retsepti järgi valmib roog kuuele sööjale ja selle valmistamine võtab 1 tund ning 15 minutit.

Tainas:
1,5 dl täisteranisujahu
1,5 dl nisujahu
1 tl soodat (või küpsetuspulbrit)
1 tl soola
2,5 sl hapukoort
40 ml õli
1 sl külma vett
1 muna

Täidis:
2 keskmist toorest peeti
1 punane sibul
30 ml oliiviõli
30 ml palsamiäädikat
1 küüslauguküüs
veidi tüümiani
60 g sinihallitusjuustu
2 sl röstitud kõrvitsa- ja päevalilleseemneid

Määrimiseks:
1 muna

Kui tahad õhtu tavapärasest erilisemaks muuta, siis valmista köögis midagi head! Foto: Laura Strandberg

Valmista nii:
1. Sega jahud sooda ja soolaga. Lisa ka hapukoor, õli, vesi ja muna. Sega tainas ühtlaseks, lisades vajadusel veel veidi tavalist nisujahu. Tee tainast pallike ja aseta see vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

2. Pese ja koori peedid ning tupsuta need köögipaberiga kuivaks. Haki sibul. Tõsta peedid koos sibulaga ahjuvormi, piserda üle vähese õli ja soolaga ning rösti neid 200kraadises ahjus u 15 minutit.

3. Sega kastmeks kokku õli ja palsamiäädikas, haki hulka küüslauk ja tüümian ning puista sekka veidike soola. Maitsesta kastmega soojad äsja röstitud peedid ja sibulad.

4. Rulli tainas suuremaks kettaks. Tõsta tainale peedid ja haki peale juust, jättes äärtest 3–4 cm vabaks. Keera katmata ääred üles ja pintselda üle lahtiklopitud munaga.

5. Küpseta pirukat 200kraadises ahjus umbes 35 minutit. Enne serveerimist puista galetile seemneid ja kaunista paari värske tüümianioksaga!