Eestis troonib abielusõrmuste materjalina esikohal endiselt väärismetallide kuningas – kuld. Vahel harva otsustatakse ka plaatina, palladiumi või hõbeda kasuks.Foto: Samantha Gades/Unsplash
Nipid
28. september 2019, 05:39

Trendispikker: milliseid kihla- ja abielusõrmuseid eelistavad eestlased? (1)

Kuigi tänapäeva avatud maailmas kehtivad kõigile kaaslase kosimiseks võrdsed võimalused, on siiski enim levinud, et ettepaneku tegijaks on meespool. Uurisime Goldtime’i turundus- ja kommunikatsioonijuhilt Kristiina Kõllolt, millised trendid valitsevad kihla- ja abielusõrmuste osas.

Millised on populaarseimad kihlasõrmuse kivi kujud?
Kihlujate eelistusi on raske mõõta, et kui palju neist eelistab neljakandilist, ovaalset või muu kujuga sõrmusekivi. Samas, oma kogemusele toetudes, on mul sellest siiski mingisugune arusaam kujunenud. Armastatuim on endiselt klassikaliselt ümar ehk briljantilihviga teemant. Selle kasuks teeb otsuse umbes 80% peigmeestest. Üha enam on maailmas tegemas aga comebacki kandiline ehk princess-lihviga teemantsõrmus. Eestis küll veidi uudsena, sest siin on kihlumistava taas kanda kinnitanud sõrmuse kinkimise näol alles viimasel kümnendil.

Kui kaua kulutab peigmees aega kihlasõrmuse valimisele?
Tänapäeva peigmehed on hästi ettevalmistunud, nad teevad korralikku eeltööd internetis või pöörduvad põhjaliku abi saamiseks kohe professionaalse müügikonsultandi poole mõnes ehtepoes. Kui vajalik info kokku kogutud, siis juveelikaupluses sünnib otsus juba suhteliselt kiiresti.

Eestis troonib abielusõrmuste materjalina esikohal endiselt väärismetallide kuningas – kuld. Vahel harva otsustatakse ka plaatina, palladiumi või hõbeda kasuks. Foto: Samantha Gades/Unsplash

Kaua on paarid tavaliselt kihlatud?
Eestis selle kohta kindlat traditsiooni pole, et mis võiks olla tavapärane aeg. Samas on kihlumine, selle suurejoonelisem äramärkimine ja sellest kõnelemine muutunud aina populaarsemaks. Üldistades võib arvata, et keskmine paar abiellub aasta pärast kihlumist.

Millised trendid valitsevad abielusõrmuste osas?
Eestis troonib abielusõrmuste materjalina esikohal endiselt väärismetallide kuningas – kuld. Vahel harva otsustatakse ka plaatina, palladiumi või hõbeda kasuks. Abiellujad soovivad, et sõrmuseid, mis on sümbol nende armastusloost, rikastaks mõni eriline disaininüanss. Kujunduse osas eelistatakse põnevaid elemente ja lahendusi: mustreid, teemantite sära või erinevate kullatoonide kokkusobitamist.

Üha populaarsemaks on ka kujunemas variant, kus kuulsad kaubamärgid võimaldavad kaasaegsete 3D rakenduste abil noorpaaril endale ise sõrmused disainida. Personaalsus ja unikaalsus on miski, mida niivõrd emotsionaalsete ehete puhul peetakse väga oluliseks.

Kujunduse osas eelistatakse põnevaid elemente ja lahendusi: mustreid, teemantite sära või erinevate kullatoonide kokkusobitamist. Foto: Isaac Ordaz/Unsplash