Kerge ja hele stiil muudab kodu õdusaks pesaks, kus on alati hea olla!Foto: Adrienne Andersen/Pexels
Sisustus
23. august 2021, 05:52

Kodu nagu ajakirjas – kuidas seda saavutada? (1)

Kas vaatad ajakirjadest fotosid kodudest, mis paistavad ilusad, valged ja korras ning unistad, et ka sinu kodu oleks samasugune, ent ei oska seda saavutada? Järgmised kolm nippi aitavad sind lähemale unistuste kodule! 

Minimalismi armastav Allison räägib oma videoblogis, kuidas muuta kodu lihtsalt ilusaks nii vormilt kui kujult. Tal on kolm head nõuannet, mida võiks meeles pidada.

1. Puhasta ja hoia korda oma riiulitel ja tasapindadel. Kui sa midagi igapäevaselt ei kasuta, leia talle parem koht sahtlis või kapis. Kui lased pilgul üle toa käia, siis kõik väiksed vidinad püüavad pilku ja tekitavad hääletut müra. Köögilett tee puhtaks, väiksed masinad peida kappidesse, diivanilauale jäta ainult lillepott, muu peida ära. Samamoodi toimi ka töölaua juures. Kõik kirjatarbed säti sahtlisse – seda vähem on sul vaja ka asju tolmust puhastada.

2. Vali heledad värvid ja mustrid. Muidugi võib olla diivanil paar värvilist patja, aga hoia üldine stiil pigem heledam. Mustrite asemel kasuta hoopis tekstuure! Seinad hoia tühjad, pikalt seintel rippunud maalid ja pildid muutuvad ajaga müraks, mis igapäeva elu segada võib.

3. Oma vähem asju. Isegi, kui paned 30 paari kingi riiulile ilusti ritta, siis tulemuseks on ju ikkagi 30 paari kingi. Kui vähendad asju oma sahtlites ja kappides, siis saad juurde kohti, kuhu panna tasapindadelt ära asju, mida sa tegelikult kasutad ja vajad.