Veeda aega looduses!Foto: Johannes Plenio / Unsplash
Nipid
23. oktoober 2020, 16:30

10 lihtsat nippi, mille abil pime aeg mõnusamaks muuta

On inimesi, kellele sügis väga meeldib, ent ka neid, keda jahedad ilmad ja pimedad õhtud hoopis nukramaks muudavad. Ole sa üks või teine – siin on nimekiri, mille abil saad oma sügiskuud mõnusamaks muuta!

Kodu hubaseks

Anna pimedatele õhtutele hubasust läidetud küünaldega. Hea mõte on sulatada alles jäänud küünlajuppidest kokku uued endale meelepärase suuruse ja aroomiga. Lisa diivanile patju ja pleede, mille abil end mugavalt sisse seada. Paiguta kõikjale meeleoluvalgusteid, et õdusat õhkkonda luua!

Katseta uusi retsepte

Muuda argipäev põnevamaks uute toitude valmistamisega. Võid proovida kokata vürtsikamaid roogi, aasiapäraseid eineid või katsetada erinevaid magustoite! Pärast suurt kokkamist kostita end ingveriteega, mis mõjub soodsalt seedimisele ja peaks ka immuunsust toetama!

Naudi kultuurisündmusi

Kontserdid, näitused, teatrietendused – on nii palju, kus käia ja mida nautida! Võta kaaslane käevangu ja koge kõike meelepärast! Praegusel keerulisel ajal pea loomulikult kinni hügieenireeglitest ning hoia piisavat distantsi!

Kõik mõnus ühel pildil: küünal, pooleliolev raamat ja hea kuum kohv. Foto: Elora Allen/Unsplash

Registreeru kursustele

Parim aeg investeerida endasse – õpi midagi, millele oled juba pikalt mõelnud. Pane end kirja keraamikakursusele, kangakudumise koolitusele või teetseremooniale – tee midagi ainult iseenda jaoks! Põnevaid koolitusi võid leida ka online-kursuste kujul.

Loe raamatuid

Koosta nimekiri raamatutest, mis on seni oma järjekorda oodanud, kuid mida rahulikel sügisõhtutel pleedi sisse kerra keeratult hea lugeda oleks! Võib-olla on sul hoopis hunnik ajakirju, mis muudkui postkasti potsatavad – nüüd on aeg, et need kõik lõpuks läbi lugeda!

Naudi filme

Kui sa ei ole eriline lugeja, siis miks mitte vaadata ära kõik vanad lemmikfilmid ja kiidetud telesarjad. Pole midagi toredamat kui kallima kaissu pugedes filmiõhtut nautida!

Tee trenni

Alusta koduste treeningutega või vali välja lemmiktrennid mõnes spordiklubis, kuhu igal nädalal jõuda tahad. Soojemate ilmadega tee pikemaid jalutuskäike või sõida rattaga – liigutamine teeb õnnelikumaks!

Liigutamine teeb õnnelikuks: viibi võimalikult palju värskes õhus ja tunned end palju paremini. Foto: Stanislav Kondrat/Unsplash

Mine reisile

Isegi kui tegu ei ole soojamaareisi, vaid mõne naaberlinna külastamisega – reisiootus ja uute kohtadega tutvumine teevad elu kohe palju ägedamaks!

Tegele käsitööga

Alusta mõne vahva käsitööprojektiga: õmble lapitekki, koo lähedastele kingituseks villaseid sokke, heegelda lauale kaunis linik või meisterda midagi. Oma kätega millegi loomine toob kindlasti rõõmu ja annab õhtuti tegevust.

Külasta sõpru

Kiire suvi on läbi ja kõik on jälle paikseks jäänud. Külasta neid sõpru-tuttavaid, keda suvel näha ei õnnestunud. Nii on töönädala lõpus alati midagi oodata ja sõpradega kohtumine annab ju mõnusa laengu veel tükiks ajaks.