Üllata oma õpetajat toreda kingitusega!Foto: pressfoto / Freepik
Nipid
3. oktoober 2020, 06:28

Õpetajate päev tulekul! 10 universaalset ideed, millega oma õpetajat üllatada

Õpetajad on meie hariduse selgroog. Olles innustavad ja kannatlikud, annavad nad meile koolitundidest kaasa teadmised, mida vajame elus hakkama saamiseks. Niisiis on ainuõige oma lemmikuid tänasel õpetajate päeval tänuga meeles pidada. 

Äratuskell
Sa pole sellele ehk mõelnud, kuid õigel ajal kooli jõudmine võib raskusi valmistada isegi õpetajale. Kui tegu on aga lemmikuga, siis ei taha ju klass tema tunnist ometi ilma jääda! Toredalt retrolik või kaasaegselt päikesevalguse rütmi imiteeriv ärataja kulub ära igale argipäevaste toimetuste taktis tegutsejale.

Sa pole sellele ehk mõelnud, kuid õigel ajal kooli jõudmine võib raskusi valmistada isegi õpetajale. Foto: Jacob Granneman / Unsplash

Korduskasutatav veepudel
Kui õpetaja näib olevat töösse uppunud, on aeg haarata ohjad õpilastel. Just oma kingituse kaudu saate anda edasi sõnumeid, mis tänapäeva noortele korda lähevad – olgu selleks piisav vee joomise vajadus, et pea päev läbi selge ja keha töös hoida, või targalt tarbimise olulisus, et ümbritsevat keskkonda vähem koormata.

Just oma kingituse kaudu saate anda edasi sõnumeid, mis tänapäeva noortele korda lähevad – olgu selleks piisav vee joomise vajadus, et pea päev läbi selge ja keha töös hoida. Foto: Elaine Tu / Unsplash

Kohviröst
Kuuldavasti pole õpetajate toa kohv just maailmatasemel. Et aga muuta vahetunnid oma lemmikule veelgi nauditavamaks, kinkige klassiga talle kotitäis tõeliselt head kohvirösti või teepuru. Nii võib loota, et ta naudib auravat jooki ka koolitöid parandades ja on hindamisel sõbralikumas meeleolus!

Kinkige klassiga õpetajale kotitäis tõeliselt head kohvirösti või teepuru. Foto: Lex Sirikiat / Unsplash

Reisiraamat puhkuseplaanide tegemiseks
Puhkus võib näida küll mägede taga, kuid kunagi pole liiga vara selle planeerimiseks! Ehk on su õpetaja korduvalt maininud oma unistuste sihtkohta või rääkinud innustunult eesootavast vaheajast? Pole vahet, kas tegu on Eestimaa ranniku teejuhi või Kilimanjaro vallutusretke käsiraamatuga, lugemisvara aitab unistuste teostumisele sammuke lähemale ning õpetajal ülejäänud kooliaasta ootusärevamalt ka mööda saata!

Puhkus võib näida küll mägede taga, kuid kunagi pole liiga vara selle planeerimiseks! Foto: Lonely Planet / Unsplash

Hea õhk potitaimest
Lõikelillede asemel üllatage õpetajat hoopis toataimega. Et igal asjal oleks ka väike tagamõte sees, siis tehke valik sellise kasuks, mis aitab puhastada õhku ja hoida ära ka näiteks peavalu! NASA uurimuse põhjal on sellised rohelised lauakaunistused näiteks draakonipuu, sõnajalg, havisaba, tõlvlehvik, aaloe jms.

Lõikelillede asemel üllatage õpetajat hoopis toataimega. Foto: Skyla Design / Unsplash

Erikujundusega tempel
See hetk, kui õpetaja haarab punase pastaka järele, võib nii mõnelgi jala värisema võtta. Miks mitte oma saatus usaldada aga templi kätte! Laske klassiga teha õpetajale eripildi või tekstiga värvipitsat, mis lisaks tallegi hinnete panemise argirutiini veidi lusti ja vaheldust. Pole võimalik, et suunurgad ei kerki ülespoole, kui tunnikontrolli alt piiluvad vastu õpetaja näojooned või sõnum „Tubli-viis-istu!“.

Laske klassiga teha õpetajale eripildi või tekstiga värvipitsat! Foto: Courtney Hedger / Unsplash

Klassi valmistatud mitmekäiguline õhtusöök
Rollide vahetamise nimel paluge õpetajal usaldada õhtupoolik oma õpilaste kätte. Paluge koolilt luba kokandusklassis valmistada klassijuhatajale mitmekäiguline sööming. See annab võimaluse tervel trobikonnal inimestel üksteist paremini tundma õppida ja saada teineteise kohta teada ka nüansse, mis tunni ajal välja ei tuleks. Ka üksteisemõistmine käib kõhu kaudu!

Ka üksteisemõistmine käib kõhu kaudu! Foto: Annie Spratt / Unsplash

Võtmehoidja
Võib kõlada kui suveniir eelmisest sajandist, kuid tegelikult on võtmehoidjal kanda oluline roll ka tänapäeval. Kui kiiresti te tahate, et õpetaja leiaks klassiruumi võtme üles ja mis tundega ta sellega ust lahti keerama asuks? Just need on soovid, mis võtta aluseks ka isikustatud hoidja kujundamisel ja kinkimisel. Sest kes ei sooviks, et ruumi astutakse vaid heas tujus!?

Võib kõlada kui suveniir eelmisest sajandist, kuid tegelikult on võtmehoidjal kanda oluline roll ka tänapäeval. Foto: Maria Ziegler / Unsplash

Küünlad
Et õpetajate päev on ajaliselt koha sisse võtnud küünalde põletamise hooajal, tuleb seda soodsat hetke ka targasti ära kasutada. Kaneeliselt või tsitruseliselt lõhnav aknapealne ei jäta kedagi külmaks, eriti kui tegu on mesilas- või sojavahast valmistatud isendiga.

Et õpetajate päev on ajaliselt koha sisse võtnud küünalde põletamise hooajal, tuleb seda soodsat hetke ka targasti ära kasutada. Foto: Paige Cody on Unsplash

Värviraamat
Samal ajal, kui sulle võib näida kontrolltöö kirjutamiseks mõeldud aeg imelühike, on see vastupidine tahvli ees istuvale õpetajale. Et ka temal oleks midagi meeleolukat nende hetkede sisustamiseks, pista kingikotti värviraamat. Igasugune käeline tegevus, eriti mandalate toonimine, on reeglina ka pingeid maandav ja rahustav, mis toob lõppkasu ka kõigile klassiruumis viibijaile.

Igasugune käeline tegevus, eriti mandalate toonimine, on reeglina pingeid maandav ja rahustav. Foto: J. Kelly Brito / Unsplash