Laura PõldvereFoto: erakogu
Inimesed
4. oktoober 2019, 09:15

Laura Põldvere: enamik asju minu riidekapis võrdub kodumaise disainiga (5)

Muusik Laura Põldvere kogus Euroopas reisides disainist inspiratsiooni, et rakendada seda oma uue muusikavideo ''Don't Shut Me Out'' loomisel.

Mida disain sinu jaoks tähendab?

Disain tähendab minu jaoks seda, kuidas ruum mind inspireerib ja kuidas ta emotsioone juhib. See, kuidas ta minuga kõneleb. Keskkonnas, mis mind puudutab, tunnen, kuidas keha ja vaim koheselt reageerivad.. Soojus liigub südamest üle keha laiali. Head ja põnevad mõtted hakkavad liikuma ja tunned, et oled pehmes hällis, mis kiigutab ja kannab.

Kui palju kannad ja tarbid Eesti disaini?

Enamik minu riidekapist võrdub Eesti disainerite loominguga, sest nad on kreatiivsed ja lähtuvad enda juurtest, mis teeb nende loomingu eriti puudutavaks. 

5 ägedamat disainieset, mis sul kodus on?

Suured nahksed käetugedega baaripukid, kuhu saab end lausa kerra tõmmata ja samas üle terve elutoa ja köögi ülevaadet omada. Üksik metallraami ja nahkse põhjaga tigutool, mille sain kingituseks Madis Liplapilt. Ruumi olen disaininud erinevate maalidega. Elutoas on suur maal, mis valmis minu magistriõpingute ajal.

Erksinine diivan, mis mõnusaks lösutamiseks kõikidele sõpradele. 

Kleidid, kotid, käevõrud...

Sinu viimane disaini või kunstielamus.

Suvel tiirutasime mööda Euroopat, et saada elamus erinevate artistide kontsertidelt. Läksime Viini kuulama Pink'i ja leidsime ka veidi aega, et elektrirattaga ringi vurada. Minu suurel palvel läksime ka muuseumikvartalisse ja kogesime seal ühte visuaalsetele eriefektidele ehitatud installatsiooni, mis on nüüd läbi minu kunstilise tõlgenduse ja inspiratsiooni leidnud tee ekraanile. Ehk siis kasutasin saadud ideesid uue loo ''Don't Shut Me Out'' muusikavideos. 

Milline on hea disain?

Nagu ka muusika puhul, ei ole vaja midagi keerulist kokku keevitada, et muljet avaldada ja tundeid tekitada. Liiga palju akorde ja noote on imestama panev, aga ei jäta südamesse jälge. Sama reegel kehtib minu jaoks ka disaini puhul. 

Millise probleemi võiks disaini abil maailmas lahendada?

Igavuse - ma ei saa nendest aru, kes ütlevad, et neil on igav. Sellist asja pole olemas.