Kodu ja Aed

Üürnikule oluline teada: jurist selgitab, mida üürilepingut sõlmides silmas pidada (15)

LISA KOMMENTAAR

Väga imelik artikkel10. veebruar 2021, 14:08
Piltlikult öeldes, kui mul on uued kingad ja need lihtsalt seisavad kasutult, siis need ju ei kulu ja ei vaja remonti, kui aga teine inimene ehk üürnik, hakkab neid kandma, siis need ju kuluvad ja polegi kasutajaga seotud, ning remondi peab hoopis mittekasutaja kinni maksma ??? Ja mis raha hoidmisest krediidiasutuses ja intressidest kirjutati, intressid on ju olnud negatiivsed. Ma isegi ei mäleta, millal viimati oma hoiustelt intressi sain.
110. veebruar 2021, 14:32
Tavapärane kulumisremont on üürihinna sees juba. Kui sa just oma eluaset tasuta kasutada ei anna, siis võib tõesti öelda, et üürnik peaks ka elementaarse kulumise kinni maksma. Üürnik vastutab remondi eest, mis on väljaspool normaalset kulumist ehk on normaalne eeldada, et 10 aasta järel peaks korteris tapeeti vahetama, aga pole normaalne eeldada, et 1 aastase üürimise järel peab korteris kapitaalremonti tegema!
210. veebruar 2021, 14:35
Krediidiasutuses raha hoidmise klausel + intressid on seadusesse lisatud juba ammu, sest kunagi olid hoiustel päris korralikud intressid. Praegu jah on intresside lisamine tagatisrahale paras huumor, aga ega iga aasta saa ka seadust muuta ju. Raha hoiustamine krediidiasutuses on täiesti normaalne, et mõnel geeniusest üürileandjal ei tuleks ideed see raha laiaks lüüa ja kui üürnik välja kolib, siis on "oi, mul see raha juba otsas" probleem. Tagatisraha pole üürileandja omand, see on tagatis üürniku tekitavatele kahjudele ja kui kahjusid pole, siis tuleb see üürisuhte lõppemisel tagasi maksta!
tibi-juristile10. veebruar 2021, 12:57
Korterelamu remondifondi ja laenumaksete tasumine ei ole kindlasti otseselt seotud üürikorteri kasutamisega ja neid kulusid ei pea kandma üürnik, vaid üürileandja. Isegi, kui selline kokkulepe on kirjas lepingus, on see siiski tühine ning üürnikul on õigus nõuda üürileandjalt tagasi juba tasutud maksed. - äkki see jurist tutvuks just tehtud seadusemuudtusega, mis lubab leppida kokku ka selle, et üürnik maksab remondifondi ja laenumakseid!
Indrek210. veebruar 2021, 12:49
Tähtajatu üürileping? Otsige lolli... pärast vaata kuidas puugist lahti saad. Üle 3 kuu alguses küll ei maksaks teha.
Maie10. veebruar 2021, 14:43
Tähtajatu üürilepingu saad lõpetada kolme kuu pärast. Tavapärast aastast tähtajalist lepingut ilma erakorralise põhjuseta lõpetada ei saa. Tahaks näha üürnikku, kes 3kuulise tähtajalise lepinguga üürima tuleb. Tähtajatu leping on väga hea üürileping, eriti kui on pikaajaline üürnik. Ei pea iga aasta lepingut pikendama.
njaa10. veebruar 2021, 12:44
Kõik on arusaadav, aga mille pärast peab lisaks ühe kuu üürile maksma veel sedasama summat 3 korda, seega sisse kolides pead arvestama nelja kuu üüri tasumisega? 1+1, aitab küll.
mnjaa10. veebruar 2021, 12:57
Ei pea maksma, üürimine ei ole EV seaduste järgi kohustuslik!
Tiia18. oktoober 2019, 13:28
See on nüüd selge, et ei hakka kunagi üürileandjaks
niion17. oktoober 2019, 16:09
Alustada tuleb sellist artiklit sellega, et eraomand on püha ja puutumatu, ning sellest järeldudes teeb reeglid üürileandja ja kõik milles on kokku lepitud, seda tuleb jälgida, mitte nii et üürnik loeb mingi isehakanud juristi artiklit, kus räägitakse ainult üürniku ebaseaduslikest võimalustest vähem maksta.
Kas tõesti 16. oktoober 2019, 09:26
Ei pea maksma leppetrahvi (tagatis raha)?
\*_*/15. oktoober 2019, 17:22
Ükski jurist ei julge sõna võtta omaniku õigustest. Üürniku kohustusest tasuda kõik maksed tähtaegselt, hoida korterit paremini, kui iseenda oma, korrapäraselt hooldada ja teha sanitaarremonti, jne, Üürniku kohustused ja omaniku õigused vaikitakse kõik targu maha. Samuti puudub meil igasugune taustauuringute võimalus nii üürniku kui ka üürileandja suhtes. Süüdi on ju selles meie väga ebaõiglane maksustamissüsteem.
vot nii16. oktoober 2019, 09:37
Üürnik ei pea sul mingit sanitaarremonti tegema. Sina saad üüriraha ja teed ka remondi.
Üürnik10. veebruar 2021, 13:46
Sorry tahtsin plussi märkida.
kallutatud meelespea15. oktoober 2019, 14:43
See jurist on kirja pannud kõik üürniku õigused, kuid mitte ühtegi kohustust! Alustanud kasvõi sellest , et üür tuleb tasuda õigeaegselt. Ka ei ole sõnagi sellest, kui kasutamisega halvendatakse oluliselt üüripinna väärtust ehk kulutuste hüvitamine üürileandjale! Miks on leppetrahv keelatud lepingu rikkumise eest, keegi ei käsi ju lepingut rikkuda!