Foto: Priit Grepp
Sisustus
8. oktoober 2019, 12:34

Ruumikoda annab nõu! Kas tasub kaasata sisekujundaja? (2)

Oma blogis kirjutab Ruumikoda, et sisekujundus koosneb paljudest pisidetailidest ning nende sidumine ühtseks tervikuks võib mõnikord tunduda ülejõu käiv. Kas tasub kaasata eriala spetsialist ehk sisekujundaja?


Pinteresti ja blogide ajastul võib internetist leida hulgaliselt inspireerivaid pilte ja ideid – äkki polegi oma kodu sisustamine ja planeerimine nii raske ülesanne? Samas avastad, et igapäevaste tööde ja tegemiste kõrvalt ei jää palju aega üle ning funktsionaalse läbimõeldud lahenduseni jõudmine võtab oodatust kauem aega. Isegi unes näed lõputuid variante ja võimalusi…hommikul ärgates ikka seisad dilemmade ees ja ei tea millise variandi kasuks otsustada?

Kuidas planeerida väga kitsaid või hoopis eriti avaraid ruume? 

Mis materjale kasutada põrandatel, lagedes, seintel ja märgades ruumides? Kuhu paigutada vajaminev mööbel, et kõik asjad ära mahuks ja samas oleks ruumi kasutusmugavus loogiline? Millise firma käest tasub mööblit tellida, kelle kvaliteedi ja hinnasuhe on ka vastuvõetavad? Võibolla on kodu alles ehitusjärgus ja on vaja vastuseid hoopis detailsematele küsimustele – kuhu planeerida torustikusõlmed vannitubadele, kööki…kus hakkavad olema pesumasinad, ahi. Kuhu on vaja valgusteid ja elektripistikuid, lüliteid. Ja kui palju? Mis pidi hakkavad uksed käima ja millised nad välja peaksid nägema?

Sellistes küsimustes on hea konsulteerida eriala spetsialistiga, kuna ta puutub nende küsimustega igapäevaselt kokku ja tema hea nõu ning kogemused võivad säästa kordades aega ning ka raha. Palju kallim on hakata katsetama mitmeid erinevaid sobimatuid lahendusi.

Kui esialgu tundub sisekujundaja palkamine liigne priiskamine, siis tegelikkuses saame aega säästes ja tellijaga koostöös luua just neile sobiva, kõiki nõudmisi täitva elu- või töökeskkonna. Sisekujundaja töö on alati kõige uuemate lahendustega kursis olla, seega oskame välja pakkuda hulga ideid, mille peale ise tõenäoliselt veel mõelnud polegi. Harva, kui on aega tavalise töö- ja pereelust sõltuva tempo kõrvalt selle spetsiifilise valdkonna ja kõikide võimalustega end ise kurssi viia.

Loe rohkem Ruumikoda blogist.