Tõeliselt hõrk suutäis: tomati ja basiiliku quichette'id
Ricotta-tomati korvikesed(4 11cm korvikest)
Vaja läheb:
- 250 g muretainast, näiteks seda juustuga rukkijahu muretainast
- 300 g ricotta't
- 1 muna
- 3 sl basiilikupestot
- 3 keskmist ploomtomatit
- soola-pipart
- serveerimiseks rukolat või muud rohelist
Tee nii:
1. Rulli muretainas lahti ning vooderda neli vormi taignaga, surudes kõik äärevoldid kenasti täis, et ka ahjust tulles hoiaksid ääred kuju ja et silm puhkaks.
2. Tõsta küpsetuspaberiga peale keraamilised küpsetusoad või muu raskus (kuivatatud herned, oad) ja eelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
3. Võta korvikestelt raskus ning küpseta veel 3-5 minutit. Sega samal ajal ricotta pestoga, maitse ja vajadusel lisa veidi soola. Tihti on aga pesto juba ise piisavalt soolane ning maitset lisada ei olegi vaja.
4. Klopi juurde muna ning jaga segu eelküpsetatud korvide vahel. Lõika tomatid sektoriteks ning lao täidisele.
5. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud.
6. Purusta peale musta pipart ning serveeri rohelise salatiga.