Lisaks hõrgule maitsele on see soolane amps ka tervislik. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Tee ise
9. oktoober 2019, 21:00

Tõeliselt hõrk suutäis: tomati ja basiiliku quichette'id

Ehhki tomatihooaeg on otsakorral, siis tomati-basiiliku kooslusele ei suuda keegi vastu panna. Valmista eriti lihtsad ja mõnusad quichette'id, kus õhukest ja krõbedat muretainast on täitmas pestone ricottakreem ning tomatid.
Värvikirevusest selles toidus puudust ei ole. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Ricotta-tomati korvikesed(4 11cm korvikest)

Vaja läheb:

  • 250 g muretainast, näiteks seda juustuga rukkijahu muretainast
  • 300 g ricotta't
  • 1 muna
  • 3 sl basiilikupestot
  • 3 keskmist ploomtomatit
  • soola-pipart
  • serveerimiseks rukolat või muud rohelist

Tee nii:

1. Rulli muretainas lahti ning vooderda neli vormi taignaga, surudes kõik äärevoldid kenasti täis, et ka ahjust tulles hoiaksid ääred kuju ja et silm puhkaks.

2. Tõsta küpsetuspaberiga peale keraamilised küpsetusoad või muu raskus (kuivatatud herned, oad) ja eelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

3. Võta korvikestelt raskus ning küpseta veel 3-5 minutit. Sega samal ajal ricotta pestoga, maitse ja vajadusel lisa veidi soola. Tihti on aga pesto juba ise piisavalt soolane ning maitset lisada ei olegi vaja.

4. Klopi juurde muna ning jaga segu eelküpsetatud korvide vahel. Lõika tomatid sektoriteks ning lao täidisele.

5. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud.

6. Purusta peale musta pipart ning serveeri rohelise salatiga. 

Lisaks hõrgule maitsele on see soolane amps ja tervislik. Foto: Blogi Jazzinokitchen