Inimesed

Uuring selgunud: eestlased tunnevad kodus puudust privaatsusest (11)

LISA KOMMENTAAR

mis privaatsust enam20. oktoober 2019, 21:53
kaamerad jälgivad kõikjal ja eilne uudis oli,et mingi aasia mobiilitootja paneb kaamera ekraani taha peitu,nii et läbi neti saab sind pidevalt jälgida ja plaastriga ekraani juba kinni ei teibi.
Anna olla22. oktoober 2019, 16:43
Kui sul vähekenegi taipu oleksid, siis sa saaksid aru, et sellist asja ei saa peita. Iga mobiilide parandamisega tegelev firma leiaks selle ju kohe üles (kui ekraan näiteks katki läheb, sisu vaja vahetada vms). Mõtle ikka peaga ka natuke.
L19. oktoober 2019, 20:11
Vaat siis vòiksid arhitektid lõpetada muu hulgas avatud kontoritest, klaasseintest ja muudest totratest eelmise sejandi moesuundadest.
Korteri elanik17. oktoober 2019, 18:12
3) olen aru saanud, et meie maja elanikud jälgivad isegi seda, kes millist prügi tekitab. Olen kuulnud pealt arutelu selle üle, kes suures koguses alkoholipudeleid prügikasti viis (meie maja juures pole eraldi vastavat konteinerit); 4) olen ka juhulsikult kuulnud, kuidas jälgitakse seda, kes millal kodust väljub ja tagasi tuleb ja kas jalgsi, oma autoga või taksoga. Loetelu võiks jätkata. Mulle on see kõik vastik. Tegelegu inimesed parem oma eluga.
Kah korterielanik22. oktoober 2019, 16:45
Päris koomiline, "tegelegu inimesed oma eluga".. Ainult et sina kogu aeg "juhuslikult" kuuled sellest ja tollest ja kolmandast.. Mina näiteks ei tea meie ühistu tegemistest, elanikest ega prügist midagi, sest mind ei huvita see.
Korteri elanik17. oktoober 2019, 18:08
Ja mind häirib: 1) kui majas elav korteriühistu juhatuse liige käib pidevalt ukse taga, et justkui teatada KÜ uudiseid. Need uudised on edastatud korteriyhistu.net kaudu ja ma olen teadlik. Tegelik põhjus on see, et ta tahab käia kõikides korterites ja pärast igal pool rääkida, kellel missugune mööbel on ja kui korras korter on jne. 2) elan 1.korrusel ja keegi pargib kogu aeg oma autot minu magamistoa akna all. Varasel hommikutunnil käib diiselmootori käivitus koos vastavate haisudega, pidevad pagasniku ja autouste mürtsud nii, et mul aknad värisevad. Jätkan kolmandas kommentaaris.
Korteri elanik17. oktoober 2019, 18:02
Võib olla pole minu kommentaar päris teemasse, sest elan üksi piisavalt suures korteris. Nii et korteris mind keegi ei häiri ega sega privaatsust. Mõistan väga hästi ka seda, et kortermajas ei saagi olla täielikku privaatsust, peame tahes-tahtmatult teistega arvestama. Kui aga loetlen seda, mis mind tõeliselt häirib, siis on see seotud minu arvates lihtsalt naabrite uudishimuga ja teistega mittearvestamisega. Kommentaar jätkub...
kannataja17. oktoober 2019, 12:33
pole privaatsust, mood on avatud ruum, sest vaheseinad on lammutatud, kõik on avatud, pole kuhugi pageda, et vaikuses raamatut lugeda, korrusmajas tehakse ikka nii palju lollusi, oma mõtlematusega panevad naabrid kannatama, ümber planeeritud korteris hakkab ebamugav elada, siis hakatakse naabreid süüdistama oma hädades
soo-oh13. oktoober 2019, 17:42
nüüd siis on avastatud, et kui peres on lapsed, siis pole privaatsust.Ja abielupaar ei teadnud seda varem. Ühetoalises korteris perega on asi halb. Kaks tuba on lahendus - toad on kõik sirmidega magamistoad, korras köök ei ole pagarikoda - võimaldab söömisest vabal ajal töötamist, telekavaatamist, jne. Ja muidugi ei saa väikeses korteris olla muusikalärmi - see on juba kõigi pereliikmete käitumise küsimus.Isegi vannituba on tunniks-paariks eraldumise võimalus. Ei külalistele - küll tulevad lahedamad ajad kui lapsed läinud.
Odin10. oktoober 2019, 23:18
Kui sa nii väga privaatsust otsid siis ära abiellu ega soeta lapsi! Kui lapsi soetad siis ära osale nende kasvatamisel ning oma privaatsuse huvides hoidu ka nende ülalpidamisest. Lihtsamalt õeldes - jäta mured teistele ning käitu tõelise egoistina. Vanaduses aga ära hala, et sind keegi ei armasta!
haige ülbitsemine22. oktoober 2019, 09:36
Kas arvad, et lapsed ise ei taha mõnikord privaatsust?