KoduFoto: Simon Fritzell
Sisustus
11. oktoober 2019, 11:25

3 kasulikku nippi, kuidas endale kodus privaatsust tagada (1)

Me kõik teame, et privaatsus sõltub paljuski sellest, kus ja kellega sa elad, kultuurilistest erinevustest, traditsioonidest ning inimese rollist peres. Peamiseks takistusteks, mis piirab privaatsuse tagamist, on vajadus teiste eest hoolitseda. Seda just peredes, kus kasvavad väikesed lapsed. Siin on kolm nippi, kuidas omaette olemiseks võimalusi leida. 

Leppige pereliikmetega kokku, millal on teie privaatne aeg. Kõige parem on kokku leppida selle osas, kuidas sellest teistele märku and. Näiteks erinevad signaalid või tegevused: kõrvaklapid peas, raamat käes, suletud uks.

Looge „iseendaga olemise“ hetk iga inimese jaoks. Isegi kõige väiksemates kodudes on võimalik luua privaatne nurgake. Siin võib appi tulla personaalne seinapaneel, kus isiklikke ning hobidega seotud asju hoida või kardinad ning mürasummutavad paneelid, millega saab ruumi eraldada.

Paindlikud lahendused kodus. Selle all mõeldakse lahendusi, mis on multifunktsionaalsed. Näiteks saavad seda kasutada kõik pereliikmed või sisustuslahendus lahendab suisa mitut probleemi. Sellises lahenduseks on mürasummutavad seinaribad, mis eraldavad mängu või lugemisnurga.