Üks imelihtne ja imehea eelroog, mida õhtusöögil pakkuda, on kalmaarirõngad.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Tee ise
16. oktoober 2019, 15:59

Hõrk eelroog argipäevaõhtusse: pestoga kalmaarirõngad

Üks imelihtne ja imehea eelroog, mida õhtusöögil pakkuda, on kalmaarirõngad. Anna neile kiirelt pannil veidi jumet ning saadki kerge vaevaga roa, mis tänu pestole, oliiviõlile ning meresoolale on vahemerelisest maitsest pungil.

Tegu on nii kerge ja kiirelt valmiva roaga, kus koostisosade nimekiri on lühemast lühem, et retseptina seda kirja panna on lausa veider. Kuid äkki saab keegi just siit inspiratsiooni oma pere või külaliste, ja loomulikult iseenda rõõmustamiseks.

Pestoga kalmaar (kolmele eelroaks)

  • 400 g (paneerimata) sügavkülmutatud kalmaarirõngaid
  • 2 sl basiilikupestot
  • 1 sl oliiviõli + peale niristamiseks
  • u 0,5 tl meresoolahelbeid

Valmista nii:
Sulata kalmaarirõngad. Kuumuta pannil õli ning prae rõngaid umbes minuti jagu, kuni need on mõlemalt poolt veidi jumet saanud. Lisa pannile pesto ning sega läbi.
Serveeri kohe, taldrikul nirista peale oliiviõli ning puista rõngad üle meresoolahelvestega. Kõrvale sobib hästi ka mõnus värske sai.

Allikas: Blogi Jazzinokitchen