Muuda magamistuba lihtsate nippide abil mõnusaks unepesaks! Foto: Burst / Pexels
Nipid
20. oktoober 2019, 19:19

5 lihtsat nippi, kuidas magamistuba mõnusaks unepesaks muuta

Selleks et uni oleks hea, tuleb arvestada paljude asjadega, alustades õigest voodipesust ja lõpetades sobiva seinavärviga. Kuidas aga lihtsate nippidega magamistuba mõnusaks unepesaks muuta?

Kottpime
Isegi õrn valgus segab loomuliku unerohu ehk melatoniini teket kehas. Seega tõmba ette pimendavad kardinad, lülita välja kogu valgus, sealhulgas äratuskell oma säravate numbritega. Tea, et punaste numbritega kell häirib silma vähem kui siniste või valgete numbritega.

Natuke müra on hea
On täheldatud, et õrna nn roosa müra saatel magavad inimesed paremini ja see võib mõjuda hästi ka mälule. Ühtlase sagedusega roosaks müraks kutsutud heli on näiteks ventilaator, vihm, tuul või televiisori sahin. Võid leida sellise heli nii videokanalist kui ka äppidest.

Unerohi padja alla
On teada, et lavendel aeglustab pulssi, alandab vererõhku ning rahustab. Seega kui soovid, et su keha taastav sügav uni oleks kvaliteetne, nuusuta enne magama jäämist lavendlitaime või pane lavendlikotike padja alla.

Igaühele oma
Kas teadsid, et ühise teki all magamine ei mõju unele hästi? Üks tekk suurendab öiste liigutuste sagedust ning tõstab ka kehatemperatuuri. Uni on häiritud ka siis, kui abikaasa voodis külge keerab. Seega kui sinu või su kaasa uni on häiritud, võib olla lahendus kahe eraldi teki all magamine.

Piisavalt jahe
Külm õhk muudab inimese uimaseks. Jahedam kehatemperatuur aitab ka paremini uinuda. Seega tuuluta alati enne magamaminekut tuba. Õige hetk akna sulgemiseks on siis, kui tunned tugevat soovi paksu teki alla pugeda või kui näidik on 16–18 kraadi vahel.