Koolivaheaeg on hea aeg koos lapsega küpsetamiseks. Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
27. veebruar 2020, 08:00

KOKKA KOOS LAPSEGA: pehmed õuna-kaeraküpsised (1)

Kaeraküpsis on lapsele maitsev ja kiudainerikas vahe­pala. Erinevalt nii mõnestki poe omast on see isetehtud amps ka tervislik. Õunakaste hoiab küpsised pehmed, mis on eriti hea, kui lapsel juhtub hammas loksuma!

Vaja läheb:

  • 150 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g täisterakaerajahu
  • 2 muna
  • 50 g toasooja võid
  • 150 g õunakastet
  • 60 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • soovi korral 1 tl kaneeli, peotäis pähkleid või hakitud šokolaadi
Kui võimalik, kasuta küpsiste tegemiseks kodumaiseid õunu. Foto: Andrii Podilnyk / Unsplash

Valmista küpsiseid nii:

1. Mõõda kõik ained kaussi kokku ja sega ühtlaseks. Soovi korral lisa küpsisetainasse ka kaneeli, pähkleid või šokolaaditükke.
2. Lase tainal 15 minutit seista, et kaerahelbed saaksid paisuda.
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta sellele lusikaga tainast kuhjakesed. Küpseta pätse 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni küpsised on pealt kergelt kuldsed. Lase neil jahtuda ja alles siis proovi, kuidas välja tuli!

Tee ka õunakaste ise!
Selleks lõika õunad väiksemaks ja eemalda südamikud. Kui õunad on eestimaised, pole neid vaja koorida. Tõsta õunad potti, kalla juurde väike veetilk
ja keeda viljad pehmeks. Lase keedusel veidi jahtuda ja püreesta õunad saumikseriga ühtlaseks. Suhkrut pole vaja lisada!