Head nipid, mille abil näeb meik perfektne välja kogu pulmapäeva vältel. Foto: Marius Muresan / Unsplash
Nipid
19. oktoober 2019, 19:18

PULMANIPID | 5 nõuannet, et pruudimeik püsiks kaunis kogu päeva (2)

Kes siis ei näeks vahetult pärast meigi ja soengu tegemist välja säravalt kaunis? Kuid mismoodi hoida seda sära ja värskust kogu pulmapäeva jooksul, pulmaööni välja?

5 nõuannet, et pruudimeik püsiks:

  • Niisutus. Puhasta ja niisuta näonahka vähemalt tund enne meikimist, siis jõuab kreem ka piisavalt imenduda.
  • Meigipõhi. Selgitage koos meikijaga juba proovimeigi tegemisel välja sinu nahatüübile sobiv meigipõhi, mis on ühtlasi ka higistamis- ja veekindel. Aluskreemi ei tasu panna nahale vahetult enne meiki, nii väheneb meigi püsivus.
  • Huulevärv. Vali meigiga kokkusobiv huulepulk, millega terve päeva jooksul huuli värskendada. Arvestades seda, et sööd, jood ja ka musitad pika päeva jooksul korduvalt, on huuled üks piirkondadest, mille meik hakkab kuluma esimesena.
  • Puuder. Hoia pulmapäeval käepärast ka puuder, millega läikima kippuvat nahka vajaduse korral kiirelt tupsutada. Vali pigem kompaktpuuder, mis ei tekita puudritolmu. Vahva toode on spetsiaalne puudripaber, mida on mugav käekotti pista ja mis tahes ajal kasutada. Ideaalne ka veidi pabistava peigmehe näo jaoks!
  • Veekindel ripsmetušš. Sedavõrd südamlikul päeval võivad nii mõnelgi korral silma tulla liigutuspisarad. Kasuta kindlasti veekindlat ripsmetušši, siis ei pea silmameigi pärast muretsema.
Vali meigiga kokkusobiv huulepulk, millega terve päeva jooksul huuli värskendada. Foto: freestocks.org / Pexels

4 nõuannet, et pruudisoeng püsiks

  • Vali juuksetüübile sobiv soeng. Kõige olulisem on selgitada koos juuksuriga välja sinu juuksetüüp ja sellele sobivad soengustiilid. Tehke kas või mitu proovisoengut, et leida parim lahendus. Näiteks ei pruugi loomulikult sirged juuksed lahtist lokisoengut kaua hoida ja mõne tunni järel on lokkidest saanud sorakad salgud.
  • Lokid ja lained püsivaks. Kasuta sel päeval juukseid pestes tavapärasest vähem palsamit või ära pane seda üldse. Ära kasuta õlisid ega niisutajaid. Mida kuivem juus, seda paremini lokk neis püsib. Seda võtet ei tohiks kasutada iga päev, vaid ainult erandjuhul! Kasuta ka lokkide tegemiseks mõeldud alusvedelikku ning kauakestvat lakki!
  • Kinnine soeng püsivaks. Selleks et kinnine soeng püsiks kaunis päeva lõpuni, peab see olema korralikult kinnitatud klambrite ning tugeva ja kauakestva juukselakiga. Torka pulmapäeval kotti peenikese sabaga kamm ja tugev juukselakk, et vajaduse korral soengut sättida.
  • Kohenda korduvalt. Juukselaki ja kammi kõrval tasub pulmapäeval käepärast hoida ka lokitangid, sirgendaja ning juukseklambrid. Palu pruutneitsitelt või emalt abi ja kohendage soengut päeva jooksul kas või mitu korda.
Kõige olulisem on selgitada koos juuksuriga välja sinu juuksetüüp ja sellele sobivad soengustiilid. Foto: Sweet Ice Cream Photography / Unsplash

Meigikunstnik Kadri Tomann annab nõu:
Pruudimeigis soovitan kasutada Sensai ripsmetušši 38C, mis on väga hea niiskuskindlusega, tulles maha vaid 38 °C või soojema veega pestes.
Pruudisoengute trendidest on minu lemmik boho-stiilis kergelt laines lahtine
või pooleldi lahtine juus. Kuna see soeng ei eelda piinlikku korrektsust, pigem vastupidi, siis ei pea pruut ka pidevalt muret tundma, kas kõik kiharad on omal kohal.