Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Sisustus
17. oktoober 2020, 07:18

Kivivärvi kodu lummab oma unistusliku õhustikuga

Öeldakse, et alles siis, kui ehitad kolmanda maja, oled tulemusega lõpuks rahul. Ent Angela ja Arthur läksid isegi kaugemale – ehitasid neljanda maja. Seekord teadsid nad täpselt, mida tahavad.
Pehmed tekstiilid ja puidutoon muudavad halli keskkonna õdusaks. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Vaasid on saanud ümber heegelkatte. Foto: Camilla Isaksson / Living4media

Kauni heakorraga asumis paistavad kivimajad lihtsad ja tavalised. Seda maja lähemalt vaada­­tes saab aga aru, et päris nii siin pole. Kohe, kui välisukse avad, näed, et siin elav pere on pisut teistsugune – erksa kujundushuvi ja loovusega.
„Kuigi olime enne kolm maja valmis ehitanud, ei tundunud need täiuslikud. Ja loomulikult on ka meie soovid ajaga muutunud,“ räägib Angela. 2006. aastal alustati praeguse kodu ehitamist. Lisaks enda soovidele saadi ideid ka arhitektilt. Number üks vajadus oli avatud köögiga suur ruum, kus saaksid koos aega veeta nii pere kui sõbrad. Lisaks oli vaja palju valgust ja oma aiaoaasi. Materjalidest sooviti kivi, betooni, puitu – nüüd on loodus siin majas kohal igas toas.

Elutuba paistab üsna kirju, kuid pigem tagasihoidlikes toonides. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Kaks ühes: pink ja küttepuude hoiupaik. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Valgusti jalad on jalutuskäikudel leitud okstest tehtud. Kärust on saanud pere ühe lemmiku pikutamispesa. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
See on perele juba neljas ise tehtud kodu, nüüd sai kõik täpipealt õige. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Elutoa seinale toetuv uks – siin kodus üks korduvaid võtteid. Puupakud on samuti kogu elamist läbivad kujunduselemendid, selles toas on pakk diivanilauaks. Foto: Camilla Isaksson / Living4media

Karune ja pehme
Allkorruse põrandad on paekivist. Kombineeritud tammelaudadega söögialal ja vanemate magamistoas. Viimase juures on ka privaatne vannituba, kus kokku saavad luksuslik ja boheemlik. Arthur on siia ise puidust voodi ehitanud. Selle karust olemust mahendab voodi kohal olev linane kangas. Vannitoas seisab vann Arthuri paigaldatud alusel, lisaks on ta oma käega sinna kapid teinud.
Makramee, merekarbid ja unenäopüüdjad tekitavad tunde, et oled kuskil lõunamere saarel. “Mulle meeldib vaba boheemlik stiil. Tahtsin luua tunnet, et oled justkui kuskil hotellitoas paradiisisaarel. Arvan, et see meil ka õnnestus,“ leiab Angela.

Elutoast pääseb otse õue. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Täksidega lauaplaat. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Industriaalstiilis detailid vastanduvad loodusteemale. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Sahtliotsad on kaetud vana puiduga. Puupakud on köögis kasutusel lillepotialustena. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Modernne köögimaterjal koosluses puiduga. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Söögilaua all on puidust põrand. Foto: Camilla Isaksson / Living4media


Unistuslik õhustik jätkub kogu majas, materjalidel ja värvidel on selles oma roll. Lubjatooni seinavärv annab hea mati tausta. Sisustus on malbelt hall, valge ja beež. Puit ja rohkelt tekstiile toovad esile kodu sooja olemuse.
Iga tuba on nagu omaette projekt, mille abielupaar on loovalt koos ette võtnud. Arthuri hooleks on olnud suurema mahuga tööd. Aga koos on nad loonud ka palju dekoratiivseid asju, nagu okstest valgustid näiteks. „Ma armastan metsas käia ja vaadata, kas leian midagi, millest saab koju miskit kaunist teha. Palju inspiratsiooni saan ka netist, aga loodus on mulle tähtis inspiratsiooniallikas,“ selgitab Angela.

Tööpingist lauake. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Redel – nii hoidik kui teatetahvel. Nišis on kasutatud loodusest toodud oksa riiete riputamise puuna. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Suurlinna tuled. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Väikses töötoas on rohkelt kergeilmelist valget. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Pesuruumi saab tulla magamistoast. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Ülevärvitud pakkudest lauakesed vanni kõrval. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Vannist näeb õuesiilu. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Veidi välilaagri stiili – ja mõtted lähevad rännuteele. Foto: Camilla Isaksson / Living4media

Merekarpidest aiatee
Pere veedab palju aega oma aias. Kuigi aed pole suur, on see hästi planeeritud ja mugav kasutada. On väike muruala ning kõnniteed – betoonplaatidest ja ka väikestest merekarpidest, mis jala all prõksuvad ja viivad mõtted kaugetesse paikadesse. Mugaval diivanil on vihmakindlad padjad, neil istudes saab ümbrust nautida. Siit näeb hästi ka tiigikest, kus kalad ujuvad vesirooside vahel. Suvekülalised saavad istuda suure laua ümber. Ja kui ilm läheb külmemaks, siis ootab sohva kamina juures. Seal saab kerra tõmmatuna tule praksumist kuulata. Viimane lisandus tuli kaks aastat tagasi ja on aeda ainult täiustanud – selleks on mullivann.
„Nüüd on see tõesti meie kodu,“ leiab Angela. “Meie eelmine kodu oli romantilisemas stiilis, kuid nüüd oleme leidnud ideaalse tasakaalu kauni maja, õue ja sisekujunduse vahel.“

Kõrrelised pakuvad sügises varjundeid. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Mööbel on ilmastikukindel ja mugav. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Mullivann toodi aeda ja aed muutus täiuslikuks. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Veesilm järgib aia geomeetriat. Foto: Camilla Isaksson / Living4media
Ka merekarbiklibu loob puhke-meeleolu. Foto: Camilla Isaksson / Living4media