Meie endi kätes on see, kui õnnelikud oleme. Muuda juba täna oma elu! Foto: Oleg Magni / Pexels
Nipid
27. oktoober 2019, 12:00

Teaduslikult tõestatud! Need 5 tegevust toovad su ellu rahulolu

Tihti pöörame elus tähelepanu ainult puuduvale igatsedes kõrgemat palka, suuremat kodu, paremini käituvaid lapsi või kindlat suhet. Tegelikult ei tule õnn väljaspoolt, vaid meist endist. Seega saame ise väga palju ära teha, et olla õnnelik ja rahul oma eluga. Võta ette need viis tegevust ja oled õnnelikum.

Liigu aktiivselt

Keha toodab aktiivselt liikudes endorfiine, mis tekitavad head tuju. Uuringud on näidanud, et regulaarne sportlik tegevus vähendab riski haigestuda depressiooni. Samuti aitab füüsiline aktiivsus depressiooniravis paremini haigusest terveneda.

Mõtle positiivselt

Esialgu võib see tunduda mõttetu soovitusena, kuid tegelikult see tõesti toimib. Viis, kuidas me maailma tajume on suur osa sellest, kui õnnelikud me oleme. Positiivne mõtlemine mõjutab nii meie era- kui tööelu, sest tõstab energiataset, suurendab produktiivsust ja loomingulisust. Oluline on sellega alustada kohe ja mitte, siis kui elame unistuste ideaalset elu. 

Heida kõrvale negatiivsed mõtted

Tee seda sõna otseses mõttes! Kirjuta sind häirivad negatiivsed mõtted paberile ja viska see minema või põleta ära. Nii regulaarselt tehes saad lahti nende toksilisest mõjust.

Ela hetkes

Jäta kõrvale hinnangud ja ole teadlik sellest, mis sind ümbritseb. Pidevalt hüplev mõte ja mitme asja korraga tegemine põhjustab ärevust ja teeb õnnetuks. Teadlikkus aitab leevendada stressi, tõstab tuju ja parandab elukvaliteeti. Elades hetkes koged ja naudid rohkem.

Maga piisavalt

Unepuudus ja väsimus mõjutavad ajuosa hipokampust, kus töödeldakse positiivseid mõtteid ja mis on kaasatud uute mälestuste moodustamisse. Selle asemel, et olla pidevalt ärritunud ja pahur säti oma päevaplaan nii, et saaksid piisavalt und ja puhkust.

Allikas: Lifehack.org