Nutikate nippidega hoiad köögis palju ruumi kokku. Foto: Rustic Vegan / Unsplash
Nipid
4. november 2019, 19:00

Iga perenaise unistus: kuidas köögis nutikalt ruumi kokku hoida

Köök peidab endas väga palju asju, kuidas need nutikalt paigutada? See võib vahel olla tõeline peavalu. Võta appi need nipid ja loo oma köögis kord!Vaata üle kõik tühjad pinnad oma köögis ja leia neile kasutus.
  • Aknalauale saad paigutada erinevaid vidinaid, näiteks kodumasinaid.
  • Kasuta kapiuste sisemised pooled nutikalt ära. Pane sinna paar konksukomplekti, nii saab uksele riputada näiteks sõela, lõikelaua või kulbi. 
  • Ka külmkapi ja lae vahel on tavaliselt ruum, mis kipub jääma kasutamata – aseta sinna asjad, mida igapäevaselt ei vaja. Tõsta ka mingi ports esemeid korvikestega köögikappide otsa.

Säti seintele konksud. Kinnitades köögiseintele konksud või riputusreelingu, saab tekitada lisaruumi väiksematele köögiriistadele ja-tarvikutele. See koht sobib hästi näiteks kulpide, väiksemate pottide või tasside hoiustamiseks.

Organiseeri kapisisu. Kui oled valmis natuke põhjalikumalt oma kööki ümber korraldama, siis tasuks lasta kappi ehitada lahtikäivad sahtlid. Sel moel on sul võimalik hõlpsasti kätte saada ka neid asju, mis on peitunud kõige taha. Lihtsam viis kapi organiseerimiseks on aga hankida sinna korvikesed ja asjad nende sisse asetada.

Leia igale asjale oma sobilik koht. Foto: Jeff Sheldon / Unsplash

Koonda asjad kandikule. Kellele meeldiks see, kui kõik köögiriistad laual vedelevad. Säti need hoopis ühte kohta, näiteks kandiku peale. Nii jätad oma köögist palju parema mulje ning hoiad ka ruumi kokku. Värvikas või silmapaistev kandik annab köögi üldilmele särtsu juurde. 

Tagavara tõsta mujale. Kui oled sellist tüüpi inimene, kes ostab mõned pakid riisi, makarone, jahu ja suhkrut varuks, siis koli need asjad köögist välja. Tekita näiteks panipaika kast, kus hoiad varuks ostetud pakke. Veel parem on, kui sul on kodus sahver, kus neid hoida.

Ära kogu kümneid erinevaid nõusid. Sul on kodus ilmselt kapitäis erinevaks otstarbeks mõeldud nõusid. Aga olgem ausad, on tüütu, kui toidu valmistamiseks on ühed nõud, serveerimiseks teised ja säilitamiseks kolmandad. Vaata oma nõud kriitilise pilguga üle ja mida sa eriti palju ei kasuta, saad näiteks taaskasutusse viia.

Allikas: Euronics.ee

Vaata häid soovitusi, kuidas planeerida oma kööki! 

Videost leiad häid nippe, kuidas nutikalt köögis asju paigutada.