IglucraftFoto: Kalle Veesaar
Remont ja Ehitus
6. november 2019, 10:15

Iglucrafti kämpingud valiti Inglismaa paremate hulka

Reisiportaal Host Unusal valis välja 10 kõige paremat aastaringseks kasutamiseks mõeldud Suurbritannia kämpingut, mille hulgas oli ka Eestis toodetud Iglucrafti väikemajadega Lydcott Glamping.
Iglucraft Foto: Kalle Veesaar


Iglucrafti juhatuse liige Priit Kallas kinnitas, et iglukujulised kämpingud on Ühendkuningriigi puhkajate seas väga hästi vastu võetud. „Juba mitmeid aastaid valitseb Inglismaal trend, et ka puhkus looduse keskel asuvas kämpingus võib olla luksuslik. Glamping (glamuur + kämping) on Suurbritannias väga levinud ja kämpingupidajad on aru saanud, et erilise öömaja eest ollakse valmis rohkem maksma,“ selgitas Kallas.

Iglucraft Foto: Kalle Veesaar

Edela-Inglismaal Cornwallis asuv Lydcott Glampingus toodi välja luksuslike väikemajade ja imelise merevaate tõttu. Öö seal asuvas iglumajas maksab 85-130 naelsterlingit kahele inimesele. Väikemajad mahutavad 2-4 inimest.

Iglucrafti edule Inglismaal on kaasa aidanud ka see, et Suurbritannia superstaarid David Beckham ja Gordon Ramsay soetasid endale hiljuti Eestis toodetud iglukujulised saunad.

Iglucraft Foto: Kalle Veesaar

Eestlastest omanikele kuuluv Iglucraft toodab Viljandimaal Leie külas iglukujulisi saunasid alates 2014. ja väikemaju alates 2017. aastast. Ettevõte alustas disainsaunade tootmisest, kuid tänaseks moodustab suurema osa ärist väikemajade müük. Aastas müüakse ligikaudu 100 väikemaja ja 75 sauna ning lähiaastatel on plaanis väikemajade tootmist mitmekordistada. Ettevõtte kliendid asuvad üle kogu maailma, näiteks Surbritannias, Jaapanis, Austraalias, Belgias, Norras ja Saksamaal. Iglucraft on tööandjaks 23 inimesele, 2018. a oli ettevõtte käive 1,2 miljonit eurot.

Iglucraft Foto: Kalle Veesaar