Mati Undi muuseumFoto: Mati Undi muuseum
Uudised
7. november 2019, 10:48

Kadriorus avab uksed ajutine Mati Undi muuseum

Mati Undi muuseum, mis avatakse 11.novembril,  kannab pealkirja „Kodu kodus“ ja annab sissevaate nii Mati Undi omaaegsesse Mustamäe korterisse kui ka tema Kadriorus elatud aega.

"Juhuslikult selgus, et samas majas, samade akende all, kus Mati Unt omal ajal elas, on esimesel korrusel üürida ruumid," rääkis Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. "Kuna Kirjandustänava festivalil ühe päeva avatud olnud Mati Undi pop-up muuseum osutus menukaks, otsustasime oma muuseumiideed laiendada ja haarasime võimalusest kinni."

Muuseumis saab näha Mati Undile kuulunud esemeid, tema märkuste ja pühendustega raamatuid, kuulata mälestusi, vaadata Maria Avdjuško filmi „Unditund“ ning põnevaid fotosid, mis pärinevad Undi enda fotokaamerast.

"Meie ajutise muuseumi eesmärgiks on innustada Mati Undist rääkima ja tema loomingut lugema," selgitas Vaino. "Kuid ühtlasi tahame korraldada ka kogumisaktsioone, sündmusi ja haridusprogramme - toimida nagu päris muuseum - ning sellega loodetavasti panna tugeva aluse võimalusele, et Mati Unt ka päriselt endale muuseumi võiks saada."

Mati Undi ajutine muuseum asub aadressil L. Koidula tn 17 ja on kõigile külastajatele avatud aasta lõpuni igal reedel ja laupäeval.