Foto: Laura Verte
Tee ise
24. november 2019, 20:00

Vimkaga jõulukaunistused panevad kodu särama (3)

Kui traditsiooniline jõuluõhtu koos kuusealuste kingipakkide ja punaruudulise laudlinaga pole sinu tassike glögi, ei tasu jõulutunnet veel nurka visata. Pühad olgu ikka pidajate nägu, ka siis, kui eelistad vimpkasid.

1. Oh, jõulukard, oh jõulukard

Mis võiks täita toa veel rohkem jõuluvimkaga kui üks igavesti roosa jõulupuu! Suure-laia ekstravagantse kuuse asemel võid keerata kuusekarra hoopis ümber traadi ja vormida sellest mõne väiksema kujundi – kolmnurkse, ringja vms «kuuse» tarvis. Okkavaba kuuseke säästab sind ka torgetest talla all ja lisakoristamisest uue aasta hakul.

Jõulupuu võib ka roosa olla! Foto: Laura Verte

2. Teekond mälestuste rajal

Mälestus lumesajuga jõulukuulist äratab nii mõnedki nostalgiaaknad. Taaselusta helged hetked suure jõulukupliga, kus kunstlumel sahisevad lemmikmänguasjad ja -mälestused. Omajagu võõrale seltskonnale on sellised kaunistused ka jäälõhkujaks, et juttu alustada. Äratundmisi jätkub kauemaks!

undefined Foto: Laura Verte

3. Minu näoga jõulumuna

Jõuluhommikune kodu ehteisse sättimine on küll väga traditsiooniline, kuid vahetades kuldmunad isetehtud ehete vastu, värskendad traditsioone ja elav- dad pühademeeleolu.

Vaja läheb:

  • savi
  • nuga
  • tikku
  • värve
  • tamiili, nööri, paela vms

Meisterda kuuseehteid nii:

1. Soojenda voolimissavi käte vahel, kuni see muutub kergesti modelleeritavaks.

2. Vooli savist sobivad kujundid. Teravamate kontuuride jaoks kasuta nuga, skalpelli või tikke. Tee ehetele riputamise jaoks tikuga paras auguke.

3. Lase voolimissavil vastavalt pakendil olevale juhisele kuivada ja kivistuda.

4. Värvi ja kaunista ehted vastavalt soovile ning vea august läbi pael.

4. Pidulaud kui metsalaas

Üllata jõuluõhtul külalisi peolauaga, kus ruumil ja asjadel on üheks päevaks aastas antud võime muuta oma kuju ja suurust. Minikuuskedest laas keset süldilauda paneb imestama nii lapsed kui ka muigama memme- taadi. Sel ööl on kõik võimalik!

Üllata oma külalisi tõeliselt muinasjutulise lauaga. Foto: Laura Verte
Lase fantaasial lennata! Foto: Laura Verte

5. Särtsakas kõhutäis

Olgem ausad, jõuluõhtusöök on see, mida terve aasta oodata. Selleks need kummiga karupüksid kapis ripuvadki. Et näljaste külaliste elu kergemaks teha ja õhtusöögipaladele valgust heita, edasta menüüvihjed jõulutuledega.

6. Pidurüü süldile ja soustile

Ole sa meisterkokk või algaja, toidukaunistused lisavad õhtule särtsu ja huumorit ning võivad kehvema välimusega roa ka maagiliselt päästa! Vimkaga jõuluõhtul sobivad tordile seisma nii paberist välja lõigatud tegelased kui ka lelud aastatetagusest ajast. Lisa neile vaid sobivad tikud ja pista tordile- süldile.

7. Kes veel muinasjutte usub?

Ega see jõuluõhtu ole muud kui fantaasiaküllust täis muinasjutumaa. Mine mänguga kaasa ja hülga täiskasvanute ranged piirid. Näita teistelegi oma rõõmu, hüüdes jõuluvanakostüümi moodi karvaste tähtedega: «Häid pühi!» või «Head uut!» või «Jne», sest nagu muinasjuttudest teame – kõik jätkub ja on võimalik.

Vaja läheb:

  • pappi
  • kääre
  • karvast
  • kangast
  • liimi

Meisterda karvaseid tähti nii:

1. Lõika papist välja tähed.

2. Keera karvane kangas, paremad pooled vastamisi, kahekordseks. Märgi papist tähtede järgi kangale kontuurid ja lõika tükid välja.

3. Kinnita kangatükid papi mõlemale poolele kanga-, super- või kuuma liimiga.

4. Pane tähed seisma taustale või riputa riiulitele.

Lõika karvased tähed ja moodusta nendest sulle meelepärane sõna. Foto: Laura Verte