Kristina Dami põhjamaine minimalism.Foto: Softrend
Sisustus
15. november 2019, 13:40

Kristina Dami skulptuurne ja põhjamaine minimalism on nüüd ka Eestis kättesaadav

Taani päritolu disaineri ja arhitekti Kristina Dami isiklikuks eesmärgiks on tuua kunst ruumikujundusse ja seda nii mööbli, prindi kui ka skulptuuri näol. Sel põhjusel on ka iga ese tema kollektsioonis kui omamoodi kunstiteos.

Kristina Dam asutas oma brändi 2012. aastal. Tänaseks on ta bränd Taanis väga kõrgelt hinnatud, andes igal aastal välja kaks kollektsiooni ja tehes koostööd teiste mainekate disaineritega. Üha enam leiab ta äramärkimist üle Euroopa tunnustatud sisustusajakirjades. 

Tema stuudios kasutatakse vaid hoolikalt valitud naturaalseid materjale. Nende armastus kvaliteetsete materjalide vastu on osa põhjamaade disaini pärandist ja sellesse suhtuvad nad väga tõsiselt – kogu tootmine toimub Euroopas ja kohalikest materjalidest. Tema eesmärk on luua pikaajalisi, investeeringuväärilisi tooteid. Seetõttu ei kasuta ta oma disainis trendivärve, kuna ta tahab, et tooted oleksid ajatud ja vastupidavad. 

Kollektsiooni põhitoodete disain on lihtne ja graafiline. Sellele lisandub suur detailitäpsus ja kõrge kvaliteediga käsitöö. Igas tootes on nähtav suur armastus arhitektuuri, minimalistlike graafiliste joonte ja detailide vastu.
Tema lähenemine disainile on inspireeritud Jaapani minimalismist ja graafilisest Bauhausi kunstist ning tooted lisavad oma skulptuurse joonega ruumile iseloomu ja isikupära.

Allikas: Softrend