Foto: Tsenter/Tootefoto
Sisustus
5. detsember 2019, 14:58

Aeg vaadata, mida toob aasta 2020. Uue aasta mööblitrendid on teie ees!

Aasta lõpus mõeldakse taas, millised trendid ootavad meid järgmisel aastal. Kas see mööbel, mis on täna moes, on moekas ka järgmisel aastal? Paljudel puhkudel saab tõesti vastata “jah”.
undefined Foto: Tsenter/Tootefoto

Värvid

Neutraalsed toonid on järgmisel aastal jätkuvalt trendikad, kuid toonid muutuvad külmematest soojemateks. Hallikad toonid on asendumas nn elevandiluu tooniga. Neutraalsete toonide kõrval hakkas juba eelmisel aastal populaarsust koguma sinine, kuid aastal 2020 on see veelgi tugevamalt kanda kinnitamas. Soojaks nüansiks on populaarsut kogumas kollane.

Materjalid

Jätkub looduslike materjalide kasutamine mööblitööstuses. Korgist, bambusest, paberist, samuti marmorist ja kivist detailid annavad mööblile ilusa välimuse, kasutatakse ka punutud detaile.

Kullatud, pronksivärvi ja kroomitud metall ei ole midagi uut, kuid 2020. aastal tuleb see eriti tugevalt esile.

Metalldetailidega mööbli juurde sobib väga hästi velvet. Velveti kasutamise populaarsus suurenes 2018. aastal ja püsib ka järgmisel aastal tugevas fookuses.

Mööblikangastest on trendikas Boucle’i kangas, mis on pehme tekstuuriga materjal ja seda toodetakse peenelt kootud lõngast. Selle materjali struktuuri iseloomustavad tihedad sõlmed, mis näevad väga dekoratiivsed välja.

2020. aasta toob suuremasse kasutusse värvilise klaasi ja peegli, mis näeb väga luksuslik välja. Seda kasutatakse aina rohkem nii mööblidetailide, kui ka ruumide vaheseinte valmistamiseks.

Disain

Jätkuvalt on trendikad ümarad käepidemed, kumerdatud servad ja pehmed nurgad. Vanaaegses ja klassikalises stiilis mööbel on endiselt aegumatu.

Geomeetrilised kujundid on olnud populaarsed aastaid ning nad on seda kindlasti veel järgmistel aastatel. Jooned peavad olema kitsad ja selged. Näiteks võib üsna tavalisele toolile või kapile anda suurepärase aktsendi geomeetrilise mustriga.

Minimalistlik trend jätkub ka järgnevatel aastatel. Järjest enam on nõudlus nutikate ja multifunktsionaalsete mööblilahenduste järele. Hea oleks, kui mööbel on kasutatav mitmes erinevas ruumis ning kokku volditav. Näiteks voodid ja lauad, mida saab seina sisse kokku panna, on väikestes kodudes asendamatud. Kõige selle juures ei tohi unustada ilusat disaini.

Läikivad pinnad on järjest enam asendumas mattide pindadega, mis mõjuvad rahulikumalt. Eriliselt võib välja tuua musta värvi mattpinnad, seda peetakse n-ö uueks halliks.

Modernne kodu on kindlasti avatud köögi, söögi- ja elutoa lahendusega. Elutoa disainis kasutatakse ovaalseid kujuneid/vorme ja erksaid värve, kuid peamiseks peab jääma mugavus. Populaarne on modulaarne pehmemööbel, mis on kaunistatud retrohõnguliste detailidega.

Tänapäeva kodude südameks on köök. Seega on jälle disaineritel tööd, et välja mõelda huvitavaid lahendusi ruumieraldajatele, mis oleks ühtlasi kodu disainelemendiks. Samuti on väga trendikas liugustega mööbel, kuhu taha saab peita kõike, mida ei soovita just parasjagu silma all hoida.

Ka magamistubade puhul saame välja tuua mõned trendid, mis ootavad meid ees 2020/21. Magamistoad on kohad, kus võiks olla ühendatud luksus ja glamuur nagu velvet, läikivad metalldetailid, marmor ja teised luksuslikud materjalid. Kuna tänapäeva kodudes on ruumi vähe, siis voodi konstruktsioon peaks olema ehitatud nõnda, et seal oleks koht asjade paigutamiseks. Teisalt, kui ruumi on palju, siis teevad suure tagasituleku nn katusega voodid, mille konstruktsioon on metallist.

Allikas: VKHK Puidutöötlemise ja Mööblitootmise Kompetentsikeskus TSENTER