LaternafestivalFoto: Martin Ahven
Galeriid
5. detsember 2019, 20:03

GALERII | Tõeline silmailu! Tallinna lauluväljakul avati laternafestival (4)

Sel talvel toimub Tallinnas esmakordselt sajandite pikkuseid Hiina traditsioone kandev suur laternafestival, mis on rännanud ringi enam kui 50 riigis üle maailma. Otse New Yorgist saabuv värviküllane valguspidu leiab Eestis esmakordselt aset 6. detsembrist 12. jaanuarini Tallinna lauluväljakul, kus avatakse hiiglaslik siidist valgusskulptuuride park. 

Festivalimeistrid paigaldavad lauluväljakule enam kui 25 temaatilist LED valgusinstallatsiooni. Teiste seas saab näha 40 meetri pikkust draakonit, massiivseid siidist panda kujusid, Aafrika loomade kuningriiki, maagilist hirvemetsa, võimsat valgustunnelit ja palju muud tavapäratut. 

Festivali rikastavad Hiina näitlejate teatrietendused, avatud on jõululaat ja idamaise toidu ala, kohal on jõuluvana. Lisaks on võimalik osaleda töötubades, kus saab lähemalt tutvuda Aasia käsitöö ja selle loomisega.

Maailmakuulus laternafestival on rännanud võimsate valguskulptuuridega enam kui 50 riigis ning seda on kiitnud teiste seas hinnatud väljaanded nagu New York Times ja Time Out. 

„Mul on ülimalt hea meel, et see värviküllane suurfestival on peagi jõudmas Tallinnasse. Saame näha maagilist ja võimsat valgusemängu, mis keset pilkast talvepimedust mõjub siin kindlasti kosutavalt ja mille sarnast pole Eestis varem nähtud,” ütleb Tallinna lauluväljakul toimuva laternafestivali korraldaja Jaanus Jegorov. 

Hiina laternafestivali juured ulatuvad enam kui 2000 aasta tagusesse Hani dünastia aega. Aja jooksul hakati laternatest looma huvitava disainiga värvilisi objekte ja sellised festivalid said populaarseks ka teistes riikides. Valguslaternad on Hiinas lootusesümboliks ja traditsiooniliselt on laternafestival seotud Hiina uusaastapidustustega.  

Festival on külastajatele avatud reedest pühapäevani ning kõigil kolmel jõulupühal, piletihinnad jäävad vahemikku 11-13 eurot ning on müügil Piletilevis.