SPORTLIKUD JÕULUVANAD: Tartu Raeplatsil hullasid pühapäeva õhtul jõuluvanad, maha peeti juba kolmandad talimängud.Foto: Lugeja foto
Eesti uudised
8. detsember 2019, 19:03

VÕITJA LOOSIGA: jõuluvanade talimängude võitja selgitas liisuheitmine (6)

„Nagu reglement ette näeb, siis võrdsete punktide korral otsustab võitja liisutõmbamine,“ kruvis jõuluvanade pealik põnevust üles, kuid Kristina Šmiguni poeg oli õnneliku käega ja kolmandate jõuluvanade talimängude võitjaks tuli Kristina Šmigun-Vähi perekond.

„Iga aastaga on meie võistlus ikka pingelisemaks läinud,“ muheles jõuluvanade pealik enne võitjate väljakuulutamist. „Aga see on ainult tore, kui põnevust jagub.“

Hämarduval pühapäeval, kuid õnneks mitte vihmasel Tartu Raekoja platsil rahmeldasid jõuluvanad koos perekondadest moodustatud võistkondade juba kolmandat aastat. Osalejatel oli lusti kõvasti ja nahagi sai märjaks. Väikestel lastel olid silmad ikka päris ümmargused, sest ega iga päev ei saa näha nii palju jõulutaate korraga.

Alasid oli kokku viis, kuid spordiga seal suurt pistmist polnud, ikka rohkem õnne asi, ehkki osavus kulus marjaks ära. Kingikurling, kingivise, kinkide äraandmine, kuuse ehtimine ja tõukerataste võidusõit on kõik vaatemängulised ettevõtmised, peale osalejate said ka pealtvaatajad suutäie naerda, ehkki nemad pidid sooja saama ainult plaksutamise ja karjumisega.

Seekord tegid kaasa seitse perekonda, oma esindustega olid kohal teater Vanemuine ja Eesti Rahva Muuseum, kogu seltskond ergutas ja toimuvast andis pealtvaatajatele ülevaate Marko Kaljuveer.

Nagu ütles jõuluvanade pealik, siis järgmisel aastal enne jõule tuleb jälle samasugune mõõduvõtt. Millised alad siis kavas on, selle jättis ta targu enda teada. Et oleks põnevust ka järgmisel aastal.