Talvel on soe ja pehme magamisase siiski palju väärtuslikum kui muul ajal!Foto: Robert Thiemann / Unsplash
Lemmikloom
13. detsember 2019, 07:06

Mis asi on isesoojenev lamamisase ja miks koer seda vajab?

Paljudele koertele meeldib, kui neil on peitu pugemiseks ja puhkamiseks loodud oma mõnus pelgupaik. Üks võimalus on vanadest tekkidest ja patjadest pehme nurgake teha, kuid lisaks on olemas ka lamamisasemed, mis sobivad hästi just Eestimaa talvistesse tingimustesse. KIKA Eesti juht Ksenia German tutvustab lähemalt, miks tahavad koerad oma nurgakest ja kuidas on loomaomanikul võimalik oma lemmikule heameelt teha.

Koeraga väljas käimisest pole pääsu ka külma ilmaga, kui jalutuskäigud võivad nii mõnegi neljajalgse sõbra jaoks lõppeda külmetunud käpakeste või vastikult niiske tundega. Seejärel on hea pugeda kuskile sooja kohta ja teha üks kosutav uinak. Teki all tunneb koer, et ta on ümbritsetud headest ning pehmetest asjadest ja see mõjub talle hästi. Kuigi mõned koeratõud armastavad tekkide sisse „kaevuda“ puhtalt lõbu pärast, siis näiteks taksikoerte pikk keha ongi loodud kitsastes urgudes käimiseks ja nii võib ta end tekkide vahel väga hästi tunda.

Miks just isesoojenev lamamisase?
Lemmiku jaoks on võimalik soetada ka isesoojenev lamamisase, mille peale kerra tõmmates tunneb neljajalgne end eriti hästi. Niisuguseid lamamisasemeid on erinevates värvides ja suurustes ning eri kujudega – näiteks lihtsalt lamamisase-padi või hoopis kuudi kujuga pehme, magamiskotti meenutav pesa.

Lemmiku jaoks on võimalik soetada ka isesoojenev lamamisase, mille peale kerra tõmmates tunneb neljajalgne end eriti hästi. Foto: tootja

Isesoojenemise funktsioon tähendab seda, et tänu spetsiaalsele kiule ja fooliumile soojeneb lamamisase viie-kuue kraadi võrra ehk piisavalt, et lemmikloom seda kohe tunneks. Lisaks on magamiseks ja puhkamiseks mõeldud ase spetsiaalsete ortopeediliste omadustega – tänu viskooselastsele täidisele kohanduvad lemmiku kehavormid asemega nii, et ta tunneb end seal väga mugavalt.

Väärtuslik just talvel!
Üldjuhul on asemed ja pesad olulised väiksemate koerte jaoks, kuid on ka mõned näited suure kasvuga tõugude seast, nagu näiteks malamuudid ja haskid. Teadupärast on need tõud harjunud külma ilmaga, aga samas on neil harjumus enda kaitsmiseks millegi varju või alla peitu pugeda. Seepärast on isesoojenevad lamamisasemed olulised erinevates suurustes koertele ja ei pruugi olla tingimata seotud temperatuuriga. Talvel on soe ja pehme magamisase siiski palju väärtuslikum kui muul ajal!