VANA, HEA EESTI AEG: 1920-1930ndad. Tüdrukud Asta ja Evi jõulukuuse all mänguasjadega mängimas.Foto: Rahvusarhiiv
Jõulud
13. detsember 2019, 20:05

„Ükskõik kui kallis on kink, see ei kaalu üles hetkede väärtust.“

Kannab merekohin ainult kauneid aegu, aga hetki tuleb hoida nüüd ja siin,“ laulab Sadamasild. Selleks, et hetki hoida, tuleb neid aga esmalt luua ja kinkida. Mis oleks selleks veel parem aeg kui jõulud, kui ostumöll kipub lähedastega veedetavat aega ja ühiseid hetki hoopis kahandama.

„Kannab merekohin ainult kauneid aegu, aga hetki tuleb hoida nüüd ja siin,“ laulab Sadamasild. Selleks, et hetki hoida, tuleb neid aga esmalt luua ja kinkida. Mis oleks selleks veel parem aeg kui jõulud, kui ostumöll kipub lähedastega veedetavat aega ja ühiseid hetki hoopis kahandama.

„Uskumatu, ostukeskuste parklad on juba praegu nii täis, et autot pole kuskile panna! Mis siis veel järgmisel nädalal hakkab olema!“ ohkab tuttav pereema, kes otsustas sel aastal olla ettenägelikum ja jõulukingid juba varakult ära osta, et mitte jõulubuumile jalgu jääda. Koha parklas ta lõpuks leidis. Kolm tundi ja kaks turgutuskohvi hiljem jõudis ta autosse tagasi, toppis kotid ostudega pakiruumi ja tagaistmele ning... jäi juhiistmele roidunult tukkuma.

„Miks see jõulukinkide jahtimine peab alati nii stressirohke ja väsitav olema?“ plahvatab ta oma kannatusrikka jõuluostlemise kirjelduse lõpuks.

Edasi lugemiseks: