Kuldnõel Tags: Kuldnõel Tallinn Fashion Week 2019 Tanel VeenreFoto: Stanislav Moshkov
Sisustus
16. detsember 2019, 10:21

Jõulukingid veel ostmata? Kingi mõnusat kodumaist disaini!

Disainiturg leidis möödunud nädalavahetusel aset, kuid kes seal kohe otsuseid langetada ei jõudnud või sootuks kohale ei saanud tulla, ei pea meelt heitma. Hea on tõdeda, et mitmed meie väärikad ja toredad disainierid omavad ateljeesid kust nende väärt meistriteoseid saab hiljem ka kohapealt hankida.
Ester Faimani ZULU. Foto: Riina Varol

Kui sul pole kingitusi veel olemas ja soovid midagi ägedat kinkida, siis Kodukiri soovitab sulle viit aterjeed ja kingiideed. 

1. Good Bad Not Ugly

Selle nime all tegutsev ehtekunstnik Ester Faiman segab oma loomingus armastuse selgete vormide ja popkultuuri vastu, ihalusega osata loomade keelt. Tulemuseks on pilkupüüdvad, peamiselt väärismetallist, käsitsi valmistatud efektsed ehted, mis seovad nordic cooli annuse kuuma džunglit ja keldrikontserdi noir’i.

Eelmisel aastal alguse saanud Miki sarja kõrvarõngastele, kaelaehetele ja mansetinööpidele on äsja lisandunud kivikestega kõrvarõngad ning juurde tulevad ka käeketid. Samuti lisanduvad kallima hinnaklassi ZULU sarjale täiesti uue disainiga kõrvarõngad, mida oleks lausa patt poodi jätta.

Toodetega saab tutvuda aterljees Luise 36. Tohkem infot siin.

Ester Faimani Mikid. Foto: Riina Varol


2. Tanel Veenre VENUS

Tanel Veenre on tuntud kui ehtekunstnik, kuid aegajalt teeb ta mõnusaid katsetusi ka moedisaini maailmas. Tema viimane sari VENUS on kütnud kirgi alates selle Kuldnõelaga pärjamise hetkest. Täissiidist ainulaadsed ja imelised kleidid ning võrratud siidsallid on saadaval Rävala 7 stuudiopoes. Rohkem infot siin.

Kuldnõel  2019 Tanel Veenre Foto: Stanislav Moshkov


3. Mõnusad tee- ja kohvikruusid Anu Samarüütlilt

Anuki by Anu Samarüütel on uus kaubamärk, mille taha Eestis tuntud moedisainer end peidab. ARSi kunstilinnakus on valminud tema uus kollektsioon kruuse, mis lausa hüüavad kingikoti järele. Oste saab sooritada Anuki e-poest või Pärnu mnt 154 stuudiost. Rohkem infot siin.

Anuki tassid Foto: Anu Samarüütel

4. Jana Hallas fashionations keraamika

Jana Hallas on teada ja tuntud multitalent, tema suurepärased savinõud ja keraamika on aga iga kodu ehe. Jana disainib tasse, kausse ja taldrikuid ning muid lauaehteid, mis meenutavad vanu emailnõusid. Omanäoline ja isikupärane disain, mis pretensioonitult sobib igasse koju. Vaata rohkem siit.

Jana Hallas keraamika Foto: Jana Hallas

5. EERIN pakub vahvaid kingiideid kõige pisematele

Läbi ja lõhki kodumaine firma, mis on loodud aastal 2008. Kaubamärk pakub parimat – orgaanilisest puuvillast ja bambusviskoosist tooteid kogu perele. Valikus on bodid, särgid, Tsärgid, pidžaamad, öösärgid, mütsid, tekid, magamiskotid, vannilinad jm. Eerini tooted on õmmeldud Eestis ja pildid neile on prinditud käsitsi siiditrüki tehnikas. Lapsed rõõmustavad, kui midagi EERINilt saavad. Rohkem infot siin.

EERINI lasteriided Foto: EERIN