Mariah CareyFoto: AP/Scanpix
Jõulud
17. detsember 2019, 09:00

Aega võttis aga asja sai! Mariah Carey kuulus jõululaul jõudis Billboardi edetabeli esikohale (6)

25 aastat tagasi ilmus maailma kõige populaarsem jõululaul, Mariah Carey "All I Want For Christmas is You" ja nüüd on see lõpuks jõudnud ka Ameerika muusikatabeli etteotsa, vahendab BBC. 

Kui lugu 1994. aastal ilmus, ei olnud see singel, vaid lühiplaat ja seetõttu ei sobinud see Billboardi Hot 100 tabelisse võistlema. Lõpuks muutusid reeglid ning lugu pääses 2000. aastal esmakordselt esisajasse ning on sellest saadik tipu poole rühkinud.

 

"Me tegime selle ära!" kirjutab lauljatar Mariah Carey Twitteris. 

"All I Want For Christmas Is You" on maailma populaarseim jõululaul ja ning praegu Suurbritannia Spotify's ka kõige striimitum lugu. Pole ka ime - on ju jõuluaeg. 

Mariah on loole teinud uue video ning andnud selle välja ka iseseisva CD-singlina. Billboardi andmetel on lugu striimitud 45 miljonit korda, raadios on seda mängitud 34 miljonit korda ning digitaalselt on seda ostetud 27 000 korda - ja seda kõike viimase nädala jooksul!

Lugu on Carey 19. pala, mis Hot 100 tabelis esikohale jõuab ning sellega on Mariah löönud rekordi, mida ta ka varem hoidis - ta on sooloartist, kel esikohal kõige rohkem lugusid. Kokkuvõttes on ta aga teisel kohal - esikohta hoiab 20 palaga ansambel The Beatles.