Kuigi hõrk kaneeline porgandikook või kohupiimatort maitsevad taevalikult ja on klassikaliselt head, on võimalik need lihtsaimast lihtsamalt muuta peolaua hitiks.Foto: Laura Liinat
Tee ise
22. detsember 2020, 15:10

PEOLAUA TÄHED: tordikaunistused, mis röövivad kogu tähelepanu

Sageli on viimane asi, millele jõuad peosaginas mõelda, toidu kaunistamine. Kuigi hõrk kaneeline porgandikook või kohupiimatort maitsevad taevalikult ja on klassikaliselt head, on võimalik need lihtsaimast lihtsamalt muuta peolaua hitiks.

Söödav võlumets

Köögis jääb menüüd paika seades ja pühadetoite tehes ilmselt nii mõndagi üle. Kasuta toidupoolist otstarbekalt ja aseta tagurpidi rosmariinioksad tordile kuuskedeks ning nende vahele kõndima piparkoogiloomad – paari liigutusega on tordile sündinud võlumets! Ära muretse – rosmariin ei anna koogile maitset, kui asetad selle oksad paika vahetult enne serveerimist. Sama tee ka piparkookidega, et need ei muutuks pikalt tordil seistes pehmeks.

Aseta tagurpidi rosmariinioksad tordile kuuskedeks ning nende vahele kõndima piparkoogiloomad. Foto: Laura Liinat

Ette teada võitjad

Kui tood talviselt metsajalutuskäigult vaasi panemiseks ühes pohla-, kanarbiku-, kadaka- või kuuseoksi, jäta muist ka koogile panemiseks! Põimi väiksemad oksad traadi abil pärjaks, pista grilltiku otsa ja torka koogile kaunistuseks. Nii hindad vääriliselt ka oma panust, pärjates õhtusöögi krooni.

Kui tood talviselt metsajalutuskäigult vaasi panemiseks ühes pohla-, kanarbiku-, kadaka- või kuuseoksi, jäta muist ka koogile panemiseks! Foto: Laura Liinat

Sametlipsud tordi peal

Kõik kingipakkimise jäägid jäta tordile panemiseks, sest mis ei ulatu karbi ümber, sellest piisab grilltikule. Lükka lipsuks sõlmitud paelad varraste või kõrte
otsa ning torka need seejärel tordile!

Kõik kingipakkimise jäägid jäta tordile panemiseks, sest mis ei ulatu karbi ümber, sellest piisab grilltikule. Foto: Laura Liinat