Jõulud

Sandra Vungi-Pohlak: taimetoitlane ei pea jõulude ajal tingimata köögiviljakarrit ja hummust sööma (1)

Kersti Eero, 21. detsember 2019 00:01
Taimsed „verivorstid“ ehk norivorstidFoto: Sandra Vungi-Pohlak

„Taimetoitlane ei pea tingimata jõulude ajal köögiviljakarrit ja hummust sööma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak, et õnneks on tänapäeval valikuid palju. Kogemaks turvalisi traditsioone pere keskel, võib näiteks küpsetada taimseid verivorste ja keeta taimset sülti.  

Omnivooril seostub jõululaud eeskätt verivorsti, süldi ja seapraega, aga klassikalistest pühadetoitudest ei taha ilma jääda ka paljud taimetoitlased. „Ega peagi jääma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak. „Agariga saab edukalt valmistada köögiviljasülti, norilehtedega teha taimseid verivorste, samuti võib teha seitani ehk nisuliha praadi ja muidugi taimeõliga hapukapsast. Kõrvale pohlamoos, ahjukartulid või keedukartulid või kartulivorm,“ räägib Sandra.  

Samal teemal

24.12.2019
Jõulupõlgurid ja jõulupelgurid: miks mõned inimesed pühi ei armasta?
24.12.2019
VEGAN JÕULULAUAS: 10 lihtsat ja maitsvat retsepti taimse toidu sõpradele
21.12.2019
HOSIANNA JÕULUKAPSASTELE: kuidas teha neid kõige õigemaid, suus sulavaid ahjukapsaid
26.11.2019
Hapukapsaga täidetud ahjukartulid

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee