Taimsed „verivorstid“ ehk norivorstidFoto: Sandra Vungi-Pohlak
Jõulud
21. detsember 2019, 00:01

Sandra Vungi-Pohlak: taimetoitlane ei pea jõulude ajal tingimata köögiviljakarrit ja hummust sööma (1)

„Taimetoitlane ei pea tingimata jõulude ajal köögiviljakarrit ja hummust sööma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak, et õnneks on tänapäeval valikuid palju. Kogemaks turvalisi traditsioone pere keskel, võib näiteks küpsetada taimseid verivorste ja keeta taimset sülti.  

„Taimetoitlane ei pea tingimata jõulude ajal köögiviljakarrit ja hummust sööma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak, et õnneks on tänapäeval valikuid palju. Kogemaks turvalisi traditsioone pere keskel, võib näiteks küpsetada taimseid verivorste ja keeta taimset sülti.  

Omnivooril seostub jõululaud eeskätt verivorsti, süldi ja seapraega, aga klassikalistest pühadetoitudest ei taha ilma jääda ka paljud taimetoitlased. „Ega peagi jääma,“ kinnitab Sandra Vungi-Pohlak. „Agariga saab edukalt valmistada köögiviljasülti, norilehtedega teha taimseid verivorste, samuti võib teha seitani ehk nisuliha praadi ja muidugi taimeõliga hapukapsast. Kõrvale pohlamoos, ahjukartulid või keedukartulid või kartulivorm,“ räägib Sandra.  

Edasi lugemiseks: