Foto: Tiit Tamme
Lemmikloom
2. jaanuar 2020, 15:02

Harku järve äärest leiti koerte katku haigestunud rebane (7)

Detsembri lõpus leiti Harku järve äärest krampides rebane. Analüüsid näitasid, et rebane oli haigestunud koerte katku, mis võttis detsembris vähemalt kolmelt koeralt elu.

Krampides rebase leidis VTA loomatervise- ja heaolu osakonna juhataja Hele-Mai Sammeli sõnul juhuslik möödakäija, kes tegi oma koeraga jalutuskäiku, kirjutab portaal Etnomuri.

“Tuletame meelde, et väga oluline on oma lemmikloomi korrapäraselt vaktsineerida, et nad oleksid haiguste eest kaitstud,” rõhutas Hele-Mai Sammel. “Juhuslik kokkupuude haigust põdeva loomaga võib ohustada teie lemmiklooma elu. Samuti on oluline vältida lemmikloomade kokkupuudet metsloomadega.”

Sammel ütles, et kui inimesed märkavad või leiavad haigeid või kummaliselt käituvaid metsloomi, peaksid nad teavitama sellest loomaarsti või kohalikku jahiorganisatsiooni või edastama info keskkonnainspektsiooni infotelefonile 1313. “Haige metslooma viimine endale koju või ravile kliinikusse ei ole otstarbekas, sest nii soodustame nakkuste levikut,” lisas Sammel.

Detsembris diagnoositi kolmel Tallinna koeral koerte katk. Kõik kolm looma kahjuks surid.