Kõige tõenäolisemalt elab sinuga aastaid mõni tumedate lehtedega jõulutähesort.Foto: minka2507 / Pixabay
Kodu ja Aed
19. jaanuar 2021, 14:22

Ära veel ära viska! 5 soovitust, kuidas jõulutäht järgmiste pühadeni kaunis püsib

Kui taime eest targalt hoolitseda, polegi igal aastal vaja uut jõulutähte osta. Ta võib sulle seltsi pakkuda ka mitu aastat.

Hoolitse jõulutähe eest nii:

  • Vali õige kasvukoht. Kuna taim on külmaõrn, ära aseta teda avatavate akende ega välisukse lähedusse. Troopiline taim vajab heledat ja sooja, tuuletõmbuseta kasvukohta. Samas ei talu ta otsest päikesevalgust.
  • Arvesta kasvutsükliga. Ära muretse, kui taim kevadel värvilised kõrglehed maha puistab. Nende asemele kasvavad peagi uued, mis hiljem taas värvuvad ja õie moodustavad.
  • Soodusta lehtede värvumist. Selleks et jõulutäht järgmistel pühadel jälle värviline oleks, peaks ta alates sügisest saama päevas valgust maksimaalselt 10–12 tundi, ülejäänud aja olema kottpimedas. Et valgust poleks liiga palju, kata taim näiteks õhtul kella kaheksast kuni hommikul kaheksani ämbriga.
  • Kasta ja väeta. Kasta taime aasta ringi regulaarselt, kuid lase mullal kastmiste vahepeal veidi läbi kuivada. Kiire kasvu faasis olevat taime väeta iga kahe nädala tagant kaktustele mõeldud väetisega.
  • Hea teada! Kõige tõenäolisemalt elab sinuga aastaid mõni tumedate lehtedega jõulutähesort, sest nemad on meie kliimavöötmes tavaliselt vastupidavamad.