Helsingi keskraamatukoguFoto: city of Helsinki
Uudised
6. jaanuar 2020, 12:06

Helsingi raamatukogu on raamatute paradiis, aga ka ülimalt moodne vabaajakeskus

Me kõik võime öelda, et armastame raamatukogusid, aga Helsingi raamatukogu on üks hoone, mis täidab oma suursuguseid ja mitmekülgseid eesmärke veel mitmel teistmoodi kujul, kui seda klassikaliselt nägema oleme harjunud. See on tõeline monument skandinaavia arhitektuurile. 

Raamatukogu, mis pole konservatiivne paik, kus peab vaikides ja väga kindlalt ettekirjutatud reeglite järgi käituma, on meile kõigile üsna ootamatu. Helsingi keskraamatukogu on aga kindlasti üks selliseid paikasid.

Oma vaba aja veetmiseks on see kindlasti Helsingis kõigi mõnusate muuseumide, poodide ja kohvikute kõrval üks parmiaid paiku. Kogu oma ülesehituselt on Oodi raamatukogu, kuid erinevatele korrustele on koondunud töötoad, kohvikud, lastenurgad, lesilad ja puhkenurgad. Võimalus pidada koosolekut või lugeda lihtsalt raamatuid ja valmistuda vajalikeks loenguteks või õppetööks. 

Muide, 98 miljonit eurot maksnud Helsingi keskraamatukogu ehitusel oli väga oluline roll ka eestlastel. Eesti ettevõte Timbeco ülesandeks oli toota ja paigaldada katuse- ja fassaadielemendid. Lisaks sellele on kolmanda korruse lund jäljendava ja valge digiprindiga klaasfassaadid ehk hoone kõige silmatorkavam osa on samuti Eesti ettevõtte kätetöö.

Loe ja tutvu raamatukoguga pikemalt siin.