Sisearhitekt Mari-Liis RaudjärvFoto: Laura Nestor
Inimesed
8. jaanuar 2020, 09:26

Sisearhitekt Mari-Liis Raudjärv toob välja 3 kõnekat sisustustrendi aastal 2020

Cocomari Design stuudio omanik, sisearhitekt Mari-Liis Raudjärv, jagab omapoolseid ideid ja sisustustrende aastaks 2020. Cocomari Design on mööblidisaini ja sisearhitektuuriga tegelev büroo, kes pakub sisearhitektuurseid terviklahendusi. Mari-Liisi enda sõnul võib järgida trende, kuid samas tuleb lähtuda asjaolust, et ruumid võiks viis kuni viisteist aastat vastu pidada.

Millised on sisearhitektuuri uusimad trendid 2020?

Erinevaid teemasid ja stiile on palju, aga tooksin ära 3 minu jaoks kõnekat trendi:

Sinine on uus hall ehk värvikaartidelt tasub sinakaid varjundeid otsida - nii muutuvad hiirehallid ruumid elavamaks ja soojemaks.

Tume skandinaavia asendab heledat põhjamaist interjööri, kus võtmedetailid on küll endised, aga aktsenti annavad tumedad toonid.

Kõnekad laed – tavapäraselt siledat valget lage ilmestavad erinevaid materjalid (paneelid, liistud) ja värvid.

Millised detailid ja värvid tulevad?

Moes on endiselt neutraalsed toonid, mis loovad rahuliku tausta. See tähendab, et valge värv nii soojemate kui ka külmemate varjunditega. 2020 hakkavad vaikselt hallid toonid taanduma ja soojemad beežid esile kerkima. Neutraalsed toonid, looduslikud või loodust immiteerivad detailid, mis lisavad personaalsust ning vähemalt jätavad mulje, et tegemist pole odava masstoodanguga. Taaskasutatud puit on detailina väga trendikas.

Heledate ruumide austajatele naiselikud heledad toonid: ERINEVAD ROOSAD, PRONKS.

Tumedates ruumides saab võidukäigu MUST värv.

Materjalidest on populaarseim SAMET – seda kõikvõimalikes värvides.

Millest sa trendidest hoolimata omanäoliste interjööride loomise puhul ei loobu?

Tegelikult ei tea ma trendidest suurt midagi. Sellega ei peaks ükski sisearhitekt tegelema. Sisearhitektuur pole moekunst, kus päeva jooksul võib mitu korda kostüümi muuta. Loomulikult on olemas mõjud ja uut interjööri kujundades suunavad tulemust juba pakutavad materjalid ning vormid, kuid lõppkokkuvõttes peaksid ruumid vähemalt 5, soovitavalt 10, võimalik, et 15 aastat vastu pidama, mistõttu väga trendidest juhinduda ei saagi.