Kristiina LutsFoto: erakogu
Inimesed
15. jaanuar 2020, 16:28

Sisekujundaja Kristiina Luts: mitmevärvilisus on aasta 2020 üks märksõnu! (2)

Kristiina Luts toimetab juba aastast 2017 sisearhitektuuri radadel ning peitub ka Sisustuslusti blogi taga. Tema idee on pakkuda nullist võimalust kodu sisustada ja luua ruume ning sisekujunduses peituvaid lahendusi. Uuel aastakümnel ei rõhu tema sõnul sisekujundus enam mingile kindlale stiilile. 

Millised on sel aastal sisearhitektuuri uusimad trendid?

2020. aastal muutub globaalsetest tendentsidest kannustatuna ka sisearhitektuuris järjest olulisemaks jätkusuutlikkus ja taaskasutus. Au sees on kõikvõimalikud uudsed materjalid, mis on biolagunevad ja toodetud jätkusuutlikult (näiteks bambusest või maisist), samuti teise ringi tooted. Seetõttu näeb sisekujunduses üha enam vintaaž- ja isegi antiikseid mööbliesemeid, mida võib vabalt kombineerida kaasaegselt minimalistlike detailidega. Moodne sisekujundus ei rõhu enam mingile kindlale stiilile, vaid on pigem eklektiline ja, mis peamine – isikupärane.

Millised detailid ja värvid tulevad 20ndatel interjööri?

Kindlasti hakkame interjöörides rohkem nägema klassikalist sinist, mis on ka Pantone värviinstituudi 2020. aasta värv. Seda täiendavad pastelsed roosad ja rahulikud kollased ning oranžid toonid, samuti tuhmroheline. Tegelikult võib küllalt vabalt kombineerida ka enamikku teisi värve, kuna mitmevärvilisus on samuti üks 2020. aasta olulisemaid märksõnu.

Detailidest on jätkuvalt moes naturaalsed materjalid (puit, klaas, kivi), suured mustrid, arhitektuursed vormid (näiteks sambad ja kaared) ja väikesed säravad aktsendid (kuldsed metalldetailid, peeglid jms).

Millest sa trendidest hoolimata omanäoliste interjööride loomisel iialgi ei loobu?

Lähtun põhimõttest, et kombineerida võib kõike, ent asjad peavad olema omavahel tasakaalus ja ka värviproportsioonid paigas. Seetõttu vaatan alati, et sisekujunduses oleksid esindatud nii ümarad kui kandilised vormid, värvide vahel esineks mõningane kontrast ja, kui võimalik, lisan alati väikseid musti detaile, mis on imelised sisekujunduse tervikuks sidumisel.