Loreida HeinFoto: Jana Laigo (Barefoot Studio)
Inimesed
14. jaanuar 2020, 12:19

Sisearhitekt Loreida Hein: sel aastal saavad 25–35 aastat remontimata korterid tõelisteks trendiikoonideks

Stuudio La sisarhitekt ja disainer Loreida Hein jagab sisekujunduse nõuandeid uueks aastaks. Rõhutades, et ka sisekujunduses saab järjest rohkem kandvaks südameasjaks vastutustundlike valikute tegemine. 

Millised on sel aastal sisearhitektuuri uusimad trendid?

Tundub, et viimase aja suundumuste nagu postmodernistliku geomeetria, materjalide ja tonaalsuse, ehk siis kaarjoonte, kirju terrazzo ja pastelse gamma tagasitulek saab interjööris naiseliku pehme väljenduse. Täna komponeeritakse neid trendivõtteid veel pigem maskuliinselt, minimalistlikult.

Aga järgmine üllatus on see, et 25-35 aastat remontimata korterid saavad tõelisteks ikoonideks.

Millised detailid ja värvid tulevad 20ndatel interjööri?

Ametlikud värvifirmade trenditoonid osutavad, nagu ikka, mitmesse suunda. Akzo Nobelil hahetava hommikutaeva kahvaturohekas, Tikkurilal sidrunilimonaadi helekollane, Pantone hoiatab aga hoopistükis sügava meresinise eest. Ühine taust seal taga on aga ikka kauni homse ootus, usk helgesse tulevikku, mille loomine on meie endi kätes. Täpsemalt - on siis peas kinni.

Millest sa trendidest hoolimata omanäoliste interjööride loomise puhul ei loobu?

Kõigi jaoks saab järjest enam südameasjaks vastutustundlike valikute tegemine. Mida iganes sa ostad, arvestad sa ka seda, mis süsteemi sa oma otsusega toidad - kas maavarade raiskamist, vihmametsade raiumist, tööliste ekspluateerimist või eelistad jätkusuutlikku ümbertöötlust, minimaalset transporti ja õiglast kaubandust? Mis saab nendest materjalidest ja esemetest edasi siis, kui nad on sinu jaoks oma aja ära elanud? Need küsimused on väga olulised ja teadlikud valikud tagavad pikemas perspektiivis palju suurema rahulolu, kui impulssiivselt vastu võetud "soodsad pakkumised".